Voor Case en New Holland

CNH Industrial sluit overeenkomst met Leica

13 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

CNH Industrial, de grondverzettak van het bedrijf, en Leica Geosystems hebben een overeenkomst met elkaar afgesloten. Leica focust zich vooral op systemen voor landmeetkunde, zoals lasers. Ook levert het veel GPS-systemen voor op grondverzetmachines. New Holland wil die nu af fabriek gaan leveren.

Voor de agrarische sector heeft CNH Agriculture, met de merken New Holland, Case IH en Steyr, al een overeenkomst met Trimble. Hun GPS techniek wordt, onder de naam van de trekkerfabrikant, af fabriek verkocht of direct in de trekker of machine gemonteerd. Datzelfde trucje wil de fabrikant nu ook uithalen bij de machines van CNH Industrial.

In de overeenkomst staat dat Leica Geosystems om te beginnen machinebesturingssystemen gaat leveren voor Case en New Holland graafmachines, shovels en graders. Dit kan zowel af fabriek als later worden opgebouwd. De overeenkomst geldt voor alle wereldwijde markten van CNH Industrial. Later wordt het productprogramma van Leica voor alle bouwmachines geïntroduceerd.

De technische afdelingen van beide bedrijven gaan bovendien samenwerken om nieuwe producten te ontwikkelen. De firma’s gaan onder andere werken aan een integratie van de systemen op bouwmachines. Leica produceert ook GPS-systemen voor de agrarische sector. Het is niet bekend of CNH hier ook brood in ziet. In Nederland worden wel systemen van Leica geleverd voor de grondverzetsector maar niet in de agrarische wereld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden