25 ton voer per dag

Lely verhoogt de voercapaciteit van Vector

16 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Lely geeft het automatisch voersysteem Lely Vector voorzien van een nieuwe voergrijper. Op deze grijper heeft de machinebouwer verbeteringen doorgevoerd, waardoor deze volgens Lely een grotere capaciteit behaald tot 25 ton per dag.

Hierdoor verloopt het automatisch voeren sneller en tegen lagere kosten, geeft Lely in een verklaring aan. De grotere voergrijper kan tijdens het grijpen het gewicht inschatten van iedere hap. Dit maakt het mogelijk om exact de gewenste rantsoensamenstelling te voeren dat kan leiden tot een hogere voerefficiëntie, stelt Lely.

Ook is een 3Dcamera op de grijper geïnstalleerd om naast de diepte en hoogte nu ook de breedte van de voerblokken en balen te scannen. Hierdoor blijft er onder meer geen restvoer achter. Bovendien is bij de nieuwe voergrijper de schaarlift vervangen door flexibele banden. De grijper kan zo nauwgezetter de contouren van de blokken en ronde balen volgen, waardoor er minder happen nodig zijn om het rantsoen te verzamelen.

Lely heeft besloten alle grabbers van het vorige type te vervangen, zodat veehouders die als eerste investeerden in de Vector hier ook van profiteren.

vector lely grijper.png

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden