Salades van Toshiba

Elektronicagigant uit Japan wordt slateler

26 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Japanse elektronicagigant Toshiba houdt het niet langer bij laptops, tablets en televisies. In de Japanse stad Yokosuka bouwt het aan een fabriek waar sla zal worden geteeld. Een regelrechte hightech salade want de fabriek moet van allerlei nieuwe snufjes voorzien zijn. Per jaar worden 3 miljoen biologische salades geproduceerd.

Toshiba is niet het eerste bedrijf dat de tuinbouw in gaat. Panasonic heeft reeds een locatie waar groente wordt geteeld met behulp van speciale LED-verlichting. Fujitsu focust zich op het telen van sla met een laag gehalte kalium. Dichter bij huis werkt ook Philips met LED-verlichting in de tuinbouw. Door verschillende kleuren licht te gebruiken hoopt men de smaak van het gewas aan te kunnen passen.

De ‘fabriek’ van Toshiba wordt voorzien zijn van Tl-verlichting om de planten constant te laten groeien. Verder is er airconditioning en wordt de luchtvochtigheid geregeld. Volgens de fabrikant is er ook een systeem die de plantgezondheid constant monitort. Het verpakken van de sla gaat via een steriele verpakkingslijn.

Toshiba bouwt nu aan de fabriek in Yokosuka waar straks 3 miljoen salades geproduceerd moeten worden per jaar. Naast sla worden er ook andere bladgroentes als spinazie en mizuna verbouwd. De omzet moet straks 300 miljoen yen gaan bedragen (1,9 miljoen euro).

Toshiba sla.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

fabriekjapan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Germaan Bastaerts 27 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10851122/Elektronicagigant-uit-Japan-wordt-slateler]Elektronicagigant uit Japan wordt slateler[/url]
Beangstigend !
eindelijk 27 Mei 2014
Helemaal niet beangstigend! Dit is de toekomst, of wil je weer terug naar het paard? Het is alleen jammer dat Nederland niet meer meedoet qua ontwikkeling, ik denk dat dat veel meer beangstigend is. Ook wel logisch na 30 jaar middelmatig onderwijs en slap beleid wbt innovatie in Nederland. Welk oorspronkelijk Nederlands bedrijf zit nog in NL, alles verhuisd of wordt overgenomen en vertrekt daarna alsnog.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden