Agrifac HydroFillPlus

ATH: Supersnel veldspuit vullen met externe pomp

11 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Om hun grote Condor Endurance veldspuit snel te kunnen vullen levert Agrifac optioneel een externe vulpomp: de HydroFillPlus. In ongeveer 10 minuten kan deze de 800 liter grote tank vullen. Deze bevindt zich onder de cabine en wordt alleen gebruikt voor het vullen van de machine. Via een hefboomconstructie klapt de pomp naar beneden. Zijn lage positie moet er volgens Agrifac voor zorgen dat het vullen eveneens wordt bespoedigd.

De Hydrofillplus is een zelfaanzuigende centrifugaalpomp met een maximale capaciteit van 800 L/min. Hij draait op 1000 tpm maar, wanneer je het kunt veroorloven om iets langer te wachten kun je ook met minder toeren vullen. Dat spaart weer brandstof uit. Hij is alleen leverbaar op de Endurance Plus, het grootte broertje van de standaard Condor. Deze heeft een 8.000 liter tank en een zwaardere 320 pk Volvo motor, die voldoet aan de Tier 4 Final emissie norm dankzij het toevoegen van AdBlue. De J-boom gaat tot werkbreedtes van maximaal 54 meter.

Agrifac Condor Endurance 1
Het Endurance model van de Condor is gebaseerd op de standaard machine maar in alles flink groter en zwaarder. De tank ging van 5.000 naar 8.000 liter. De spuitboom is wel ongewijzigd. Onder de kap ligt een 320 pk Iveco motor.

Agrifac Condor Endurance 2Onder de cabine bevindt zich de HydroFillPlus vulpomp. Tijdens het werk klapt deze op onder de cabine. De centrifugaalpomp heeft een capaciteit van 800 liter/min. Het vullen van de tank doe je zo in ongeveer 10 minuten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden