SensOor Find My Cow

Koeien terugvinden via Android app

28 Oktober 2014

Het bedrijf Agis Automatisering heeft al langer de CowManager SensOor in het programma. Dit is een kleine sensor die zich in het oormerk van de koe bevindt. Daarmee kun je zaken als vruchtbaarheid en gezondheid monitoren. Nieuw is de applicatie ‘Find My Cow’. Die is via een app op je Android smartphone te gebruiken. Volgens de makers scheelt het je tijd om ‘attentie koeien’ op te sporen.

De SensOor-sensor communiceert direct met de Android app. Het instaleren van een router, zender of ander apparaat in de stal is dus niet nodig en dat scheelt je veel geld. Bovendien handig wanneer de koeien in de wei lopen. De fabrikant verkoopt hun systeem ook in Amerika, waar de koeien veel vaker buiten lopen. Met het huidige CowManager programma kun je de kudde al monitoren, maar met deze update weet je ook exact waar ze lopen.

Wanneer je koeien wil gaan behandelen of insemineren stel je eerst een lijst samen met attentie koeien. Loop je door de stal met je smartphone, dan geeft de app automatisch aan waar de dichtstbijzijnde attentie koe zich bevindt. Dat spaart tijd en geld uit. Tot op de meter nauwkeurig laat de app weten waar je heen moet lopen en of de koe zich links of rechts van je bevindt.

Het elektronische oormerk CowManager SensOor is ontwikkeld door Agis Automatersing. De persoon hierachter, Gerard Griffioen, is zelf melkveehouder. De sensor bevat vier softwaremodules: Vruchtbaarheid, gezondheid (temperatuur), voeding en nu dus vind mijn koe. De starterskit met SensOor kost 75 euro. Vervolgens koop je de voor jou benodigde modules. Find My Cow kost 7,50 euro per dier. Maar, hoe groter de kudde, des te lager de prijs.

Regenradar
Powered by Agroweer
Biomassa goed, koe fout. Hoe ontstaat dat beeld?

Opinie Dick Veerman

Biomassa goed, koe fout. Hoe ontstaat dat beeld?

Snel anticiperen op gezondheidsproblemen

Aangeboden door CowManager

Snel anticiperen op gezondheidsproblemen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief