Valley Irrigation Exchange

Informatie over beregening uitwisselen

26 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vooral in Noord-Amerika wordt bij het beregenen met pivots steeds vaker van GPS en elektronische besturingssystemen gebruik gemaakt. Om de teler gegevens uit te laten wisselen met derden introduceert fabrikant Valley Irrigation het programma Irrigation Exchange. Via een basisstation kunnen gegevens over de beregening en bemesting naar andere partijen worden gestuurd.

Volgens de fabrikant is het uniek met deze mogelijkheid. Via het BaseStation3 stuurt de pivot automatisch zijn gegevens door naar andere partijen, zodat het gewas beter gemanaged kan worden. Om dit mogelijk te maken werkt Valley samen met machinefabrikanten, zaadproducenten en fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Dit moet voor ‘geïntegreerd management’ zorgen, waarbij verschillende toeleveranciers allemaal inzicht krijgen hoe het gewas groeit op de percelen van hun klanten.

Valley nodigt OEM’s (Original Equipment Manufacturers) uit om mee te denken over hun systeem. Zo kunnen ze zelf API’s (Application Programming Interfaces) ontwikkelingen voor Irrigation Exchange. Als teler heb je zelf controle over wie jouw data in mag zien en wie niet. Het software programma is zowel via een computer als tablet te gebruiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden