Veehouderijsector blijft achter

GPS applicatie aan kop op ranglijst agrarische apps

7 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het opmeten van percelen met behulp van GPS is de meest populaire app voor agrariërs. Die conclusie kan worden getrokken uit de top vijf van meest gedownloade agrarische apps in 2014. Website AgroApps stelt die ranglijst jaarlijks samen, gebaseerd op de interesse vanuit hun agrarische app store. De veehouderijsector creëerde op app gebied meer interesse dan een jaar geleden. Toch blijft het achter ten opzichte van de akkerbouw.

Niet alleen zijn er afgelopen jaar flink wat agrarische apps bijgekomen. Ook het aantal downloads is volgens Agroapps meer dan verdubbeld. Dat is voor het tweede jaar op rij. Daarmee zit de techniek duidelijk nog in de lift, terwijl de verkoop van smartphones en tablets juist stagneert.

De veehouderijsector heeft in 2014 een flinke opmars gemaakt. Dat was niet genoeg om in de top vijf voor te komen. De Uniform app eindigde op een zevende plaats. In de top vijf komen apps voor uit de categorieën akkerbouw, mechanisatie, ontspanning en algemeen.

Absolute nummer één is de app GPS gebied opmeten. Via de applicatie kun je gemakkelijk percelen, hoeken of oppervlaktes opmeten. Dat doe je via de GPS van je telefoon - door het stuk rond te lopen - of met behulp van Google Earth. De maker, OcianicSoft, heeft totaal geen band met de agrarische sector en maakt vooral ‘tool-apps’, waaronder en menstruatiekalender-app. De app is er alleen in het Engels. In de app stores vind je hem onder GPS Area Measure. De maten worden wel metrisch weergegeven en percelen in hectares weergegeven.

Op twee noteert Agroapps de app Buienalarm. Die viel vorig jaar net buiten de top vijf. Buienalarm stuurt een pushnotificatie wanneer hevige buien jouw kant op komen. Daarvoor registreert hij je GPS locatie. Op drie staat het hoogst genoteerde agrarische spelletje.: Landleven aan zee.

Ook op vier staat een weerapp. Namelijk die van OCi Agro. De Weather app geeft een zeer gedetailleerde weersverwachting en daarbij ook een advies wanneer je het beste aan de slag kunt gaan met bijvoorbeeld kunstmest strooien of beregenen. Voor de veehouderijsector wordt ingespeeld op het dierwelzijn. Denk daarbij aan hittestress bij koeien. De app is van Nederlandse bodem en ontwikkelt door Apps for Agri.

Onderaan in de top vijf staat de onkruidherkennings-app van BASF. Met behulp van een databank worden foto’s weergegeven van akkeronkruiden die veel voorkomen binnen de Nederlandse landbouw. Naast een foto geeft de app veel informatie over het kruid en hoe hem aan te pakken.

Ten opzichte van de lijst van 2013 is de zaak afgelopen jaar flink verschoven. De GPS-app steeg van twee naar één. Spelletjes werden minder belangrijk, met een daling van één naar drie. Telermaat en Super zwitsers zakmes verdwenen helemaal uit de lijst.


Aan de hand van de populaireit op hun website stelt Agroapps jaarlijks een top 5 van meest gedownloade agrarische apps samen. GPS gebied opmeten ging van twee naar één. Spelletjes werden duidelijk minder belangrijk. De hoogst genoteerde staat nu op drie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hans 7 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10861446/GPS-applicatie-aan-kop-op-ranglijst-agrarische-apps]GPS applicatie aan kop op ranglijst agrarische apps[/url]
Ik gebruik gewoon een website (weerpret.nl) om de buien en lokale weersverwachting bij ons in het dorp te bekijken. Scheelt weer een app installeren met veel irritante reclame (zoals buienradar) en je batterij opzuigt.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden