Vraag naar iPad blijft dalen

Iphone 6 helpt Apple aan verkooprecord

28 Januari 2015

De nieuwe iPhone 6 en 6 Plus hebben ervoor gezorgd dat Apple een recordaantal nieuwe smartphones heeft verkocht in het laatste kwartaal van 2014. De verkoop steeg met 46 procent, tot 74,5 miljoen toestellen. En dat is best bijzonder voor een telefoon die je minimaal 700 euro kost. Ook de verkoop van de Mac liep beter in het laatste kwartaal. Die van de iPad blijft echter nog steeds dalen.

In het laatste kwartaal van 2013 verkocht Apple 51 miljoen iPhones. Een jaar later is, met behulp van de iPhone 6 en 6 Plus, een enorme stijging geboekt. Dat schrijft Tweakers. Vooral de feestdagen hebben bijgedragen aan extra verkopen. In het derde kwartaal lag de verkoop namelijk op 39,2 miljoen toestellen.

Ook met hun desktop computer - de Mac - deed Apple het goed tijdens de laatste maanden van 2014. In totaal gingen 5,52 miljoen apparaten de toonbank over. Een jaar eerder waren dat er 4,84 miljoen, wat een stijging van ruim 14 procent oplevert. Apple’s iPad is duidelijk over zijn hoogtepunt heen. Daar daalde de verkoop met 18 procent, van 26 nar 21,3 miljoen tablets. Overigens hebben alle merken te maken met een daling in tabletverkopen omdat de markt verzadigd is.

De goede verkopen vertalen zich ook terug naar de financiële situatie van Apple. De omzet bedroeg in het laatste kwartaal 74,6 miljard dollar. Omgerekend zo’n 62,56 miljard euro. De winst bedroeg 18 miljard dollar (15 miljard euro). Een stijging van 29 en 37 procent ten opzichte van een jaar geleden. China is de grootste groeimarkt voor Apple. Daar steeg de omzet met 70 procent. Daarmee is het land qua afzet bijna net zo groot als Europa.

Ook maakt Apple bekend dat het in april de verkoop van hun Watch, een ‘slim’ horloge, gaat starten. Dat maakte directeur Tim Cook bekend. Of dit ook betekent dat de horloges direct in de Benelux verkrijgbaar zijn is niet bekend gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer
Kwart agrarische bedrijven goed voor driekwart omzet

Nieuws CBS

Kwart agrarische bedrijven goed voor driekwart omzet

De Samenwerking schroeft de winst op

Nieuws Jaarcijfers

De Samenwerking schroeft de winst op

Foodsector realiseert forse omzetgroei in coronajaar

Nieuws CBS

Foodsector realiseert forse omzetgroei in coronajaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief