Van Lemken

Apps helpen je om ploeg en veldspuit af te stellen

16 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Lemken heeft begin deze maand twee nieuwe apps in de app store geplaatst. Het gaat om de Optiquick app voor ploegen en CropProtection app voor veldspuiten. Deze helpen je bij het afstellen van de machine. Dat is vooral bij de ploeg-app het geval. De veldspuit-app geeft vooral uitleg en simuleert het spuitwerk.

Beide apps staan nu in de App store van Apple en zijn voor de iPad gratis te downloaden. Ze zijn in verschillende talen in te stellen, waaronder Engels en Duits. Voor Android tablets is geen app ontwikkeld. Lemken zegt daar ook geen plannen voor te hebben.

De Optiquick app is misschien het meest interessant. In zeven stappen loodst de app je – zeer visueel – door alle afstelmogelijkheden van de ploeg. Hij is bedoeld voor gebruikers die in de voor rijden. Je kunt zelf instellingen invoeren en zien wat voor gevolgen dit heeft voor het ploegbeeld. Zo kun je de snijbreedte en treklijnverstelling aanpassen en de gevolgen bekijken, zonder dat je perceel in werkelijkheid een zooi wordt.

CropProtection beschikt eveneens over een simulatie module van de machine. Daarmee wil Lemken – volgens eigen zegge – je kennis testen wat betreft de veldspuit en zijn werking. Uiteraard zijn beide apps volledig gericht op de eigen machines. Verder geeft deze app ook wat tips wat betreft de Lemken spuitmachines.


In de Optiquick app kun je verschillende instellingen van de ploeg wijzigen, waaronder de snijbreedte en treklijn. De app laat in een simulatie direct zien wat dat voor effect heeft.


De CropProtection app beschikt eveneens over een simulatiefunctie. Verder geeft de app je tips over de Lemken machines en hoe je die moet gebruiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden