Amerika neemt minder af

Omzet CNH Industrial krijgt rake klappen

3 Augustus 2015

Zoals verwacht moet ook machineproducent CNH Industrial het met flink wat minder inkomsten doen over het tweede kwartaal. De verkoop van nieuwe machines ging hard achteruit. Dat is vooral te danken aan lage verkoopcijfers in Noord en Zuid Amerika en de EMEA regio. Bij de maaidorserverkoop vielen de grootste klappen. In het twee kwartaal daalde de omzet met 22 procent en de winst met 29 procent.

De omzet in Q2 daalde met 22 procent. De winst met 29 procent.

In het tweede kwartaal van dit jaar wist CNH Industrial een omzet van 7 miljard US dollar neer te zetten. Een daling van 22 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst daalt van 358 naar 122 miljoen dollar. Dat is te wijten aan een machineverkoop die wereldwijd met een derde afnam in omzet.

Vooral in Noord en Zuid Amerika was het voor CNH moeilijk nieuwe machines aan de man te brengen. Zo hebben dealers minder nieuw materiaal in voorraad genomen. De verkoop van trekkers daalde met 4 procent en die voor combines met 17 procent. Wordt gekeken naar trekkers zwaarder dan 140 pk, dan bedraagt de daling zelfs 31 procent.

Maar, ook in Europa gaat het niet heel best. Daar zakte de verkoop met 7 procent voor trekkers en 9 procent voor combines. De EMEA regio (Europa, Midden Oosten en Afrika) is goed voor bijna 40 procent van de totale machineomzet. Opvallend is wel dat CNH het marktaandeel bij de grote tractoren uit wist te breiden. Die van maaidorsers ging wereldwijd juist achteruit.

CNH Industrial schat in dat het een netto omzet van 26 tot 27 miljard dollar zal behalen in 2015. Om de kosten te drukken wordt zo min mogelijk in voorraad geproduceerd. Afgelopen kwartaal werd 14 procent minder geproduceerd dan er werd verkocht. Dat moet de bestaande voorraad machines terugdringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox