Ook voor perceelsregistratie

Nederlandse navigatieapp voor Android-toestellen

26 Oktober 2015

Sinds de opkomst van smartphones en tablets blijft er vraag bestaan naar een simpele app die je helpt met recht rijden. Je hoeft dan geen apart scherm en duur aan te schaffen voor simpele werkzaamheden. De meeste van deze apps werken niet altijd vlekkeloos. Wil je accuraat werken dan betekent het meestal je portemonnee trekken. Voor Android toestellen is nu een nieuwe applicatie beschikbaar: eFarmer Navi.

De app is kostenloos te downloaden. Met GPS antenne kost hij 1.247 euro

De app eFarmer Navi is er alleen voor Android toestellen en kostenloos te downloaden. Je kunt er dan tien dagen gebruik van maken. Recht rijden doe je met behulp van de GPS ontvanger die in je toestel zit ingebouwd. Na tien dagen ga je eenmalig 247 euro voor de app betalen. Dat is nog te overzien. Een stuurhulp kost vaak meer. Je vertrouwt echter nog steeds op de interne GPS ontvanger. Kies je voor een DGPS antenne, dan kost het hele pakket 1.247 euro.


Het bedrijf eFarmer zit in Nederland en wordt gerund door een vijftal ICT specialisten afkomstig uit de Oekraïne. Naar eigen zeggen is Duitsland de grootste markt voor de GPS app. Hij is inmiddels meer dan 10.000 keer gedownload. Naast de navigatieapp is er ook een andere app – die heet louter eFarmer – waarmee je digitaal het ‘farm management’ uit kunt voeren op je bedrijf.

De navigatieapp ziet er strak uit. Dat moet gezegd worden. Ook hierin hebben de makers een stukje farm management geïmplementeerd. Zo kun je percelen opslaan en werkzaamheden nauwkeurig bijhouden om zo een soort boekhouding bij te houden. Die worden geupload naar een cloudaccount, zodat je er overal en altijd bij kunt komen.

De meest simpele stuurhulpen die tot 30 centimeter nauwkeurig werken (net als de app) heb je voor een prijs tussen de 1.500 en 2.000 euro, afhankelijk van hoe uitgebreid ze zijn. Sommige zijn goedkoper, andere kosten iets meer. Met 1.250 euro is de navigatieapp dus niet eens heel veel goedkoper. Een mogelijke kostenbesparing zou kunnen zijn door zelf een DGPS antenne aan te schaffen. Die zijn online gemakkelijk te vinden voor een bedrag rond de 100 euro.


De eFarmer Navi app is vooral een applicatie die bedoeld is om mee recht te rijden. De interface ziet er mooi vormgegeven en gebruiksvriendelijk uit.


De Nederlandse ontwikkelaar eFarmer rustte de app ook uit met een stukje software voor management. Zo kun je percelen invoeren en bewerkingen bijhouden. De gegevens worden naar een cloudaccount verzonden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief