Zetrac nieuwe importeur

Zetor in Nederland terug op het oude nest

27 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

In september 2013 werd duidelijk dat Slootsmid Trading uit Goor het importeurschap van Zetor kwijt zou raken aan Pols Zuidland. Gisteren, 26 oktober, werd echter bekend dat het importeurschap van Zetor weer terugkeert op het oude nest. Daarmee verandert ook de naam van Slootsmid Trading in Zetrac.

De nieuwe Zetor importeur gaat Zetrac heten

Pols Zuidland had al veel ervaring met de import van trekkers en de servicevoorziening. Het is vooral van Kioti en Doppstadt bekend in Europa. Na wat gesteggel tussen Zetor en Slootsmid besloot de fabrikant plotsklaps met Pols in zee te gaan, die zochten naar een breder pakket trekkers. Slootsmid liet toen al weten haar bestaande klanten niet in de kou te laten staan. Die verbondenheid lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Het importeurschap komt per november weer terug in Goor.

Het hernieuwde importeurschap voor de Benelux brengt ook een naamswijziging met zich mee. Slootsmid Trading gaat straks door het levens als Zetrac. Naast Zetor worden ook de Zuid-Koreaanse compacttrekkers van Branson geïmporteerd door het bedrijf.

Vanaf volgende maand kun je bij Zetrac terecht voor een nieuwe Zetor trekker en de ondersteuning. De verkoop daalde onder het importeurschap van Pols Zuidland en dat wil het bedrijf nu weer graag opkrikken tot het oude niveau. Zetrac opereert geheel zelfstandig en staat los van Slootsmid Mesttechniek en de mechanisatiebedrijven in Laren en Borculo.

Zetor is in Europa bezig met een opmars en wil graag serieuzer genomen worden. Daarvoor moet het imago van een goedkope Oostbloktrekker worden afgeschud. Dat valt niet mee, omdat het nog vaak als een tweede merk wordt gezien. Dat merken ook de importeurs. Maar, de fabrikant schaaft haar trekkers in rap tempo bij.

In november staat het voor het eerst sinds jaren weer op de Agritechnica in Hannover. Onder andere om nieuwe dealers aan te trekken en het vernieuwde productprogramma te tonen. Daarvoor zit nog een verassing onder de pet. De tijd zal het leren of Zetor haar reputatie terug kan winnen, waar het in de jaren 60 en 70 veel vruchten van plukte. Toen stond het als innovatief bekend en gaf het westerse fabrikanten het nakijken met een grote, luxe en relatief stille cabine en voorasvering.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
desiron 15 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10866477/Zetor-in-Nederland-terug-op-het-oude-nest]Zetor in Nederland terug op het oude nest[/url]
waarkunueengoed verdelervinde inbelgie
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden