Onderzoekscentrum geopend

Engeland zet in op gebruik van boeren big data

28 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Britse landbouwminister George Eustice heeft op 27 oktober officieel de deuren geopend van het Agrimetrics Centre. Dit centrum is bedoeld om agrarische big data te verzamelen en om te zetten in nuttige informatie voor de agrarische sector in het Verenigd Koninkrijk. Daaraan werken verschillende onderzoeksinstituten en een universiteit aan mee.

De gehele voedselketen moet straks profiteren van boeren big data

Volgens de initiatiefnemers is het Agrimetrics Centre for Agricultural Innovation de eerste in de wereld die zich puur richt op het gebruik van big data binnen de agrarische sector. Naast agrarische ondernemers moet ook de rest van de voedselketen kunnen profiteren van de gegevens die worden verzameld en geanalyseerd. Initiatiefnemers van het centrum zijn de onderzoekscentra National Institute of Agricultural Botany (NIAB), Rothamsted Research, Scotland's Rural College (SRUC) en de universiteit van Reading.

Het centrum wil tools ontwikkelen voor academici, boeren, voedselproducenten, retailers en  consumenten. Het hart van Agrimetrics is het big data science platform, waar in de toekomst tools worden toegevoegd om data om te zetten in hapklare brokken. Volgens landbouwminister Eustice maken Britse boeren steeds meer gebruik van big data. Dit initatief kan ze veel verder helpen.

In totaal is 11,8 miljoen pond (16,34 miljoen euro) vrijgemaakt voor het centrum. Agrimetrics heeft het streven om zijn eigen broek op te kunnen houden. Volgens professor Alistair Stott, van Scotland's Rural College, wordt de agrarische sector momenteel overspoeld met data. De uitdaging ligt in het efficiënt verwerken van deze gegevens en ze om te zetten in nuttige informatie die boeren kunnen gebruiken om de kwaliteit en kwantiteit van hun werk te verbeteren. Dat is nuttig voor de ondernemers zelf, maar hopelijk ook voor consumenten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden