Groot-Britannië

melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

In Groot-Brittannië hebben de supermarkten vorig jaar 1,2% minder zuivel verkocht dan in topjaar 2020, maar dit kwam niet doordat veel kopers van zuivel afhaakten. Bijna alle Britten kochten zuivel. Gemiddeld werden vorig jaar wel iets kleinere volumes per klant gekocht, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Kantar.
17 Januari 2022
Boerenbusiness

Nieuws Personeelstekort

Brits drama: massale euthanasie van varkens

De nachtmerrie van veel Britse varkenshouders is ondanks vele waarschuwingen waarheid geworden. Door een gebrek aan slachtpersoneel raken stallen vol en zien boeren geen andere oplossing dan het euthanaseren van gezonde varkens.
1 December 2021
uien

Inside Uien

Nederlandse uien vinden gretig aftrek bij Britten

De uienexport naar het Groot-Brittannië zet een eindsprint in nu het einde van het seizoen nadert. Groot-Brittannië is al een aantal weken oprij de veruit de belangrijkste exportbestemming voor Nederlandse uien. Waarom zijn de uien zo in trek aan de andere kant van de Noordzee?
27 Mei 2021
ruwvoer koeienstal

Nieuws Melk

Britse melkveehouders hebben personeelstekort

Het is voor melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk steeds moeilijker om personeel te vinden. Daardoor denken veel van hen aan beëindiging van het bedrijf. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van Royal Association of British Dairy Farmers.
30 Maart 2021
kaas Cheddar

Nieuws Kaas

Kaas was vorig jaar zeer populair onder de Britten

Door de coronacrisis moest afgelopen jaar meer thuis gekookt worden. In Groot-Brittannië heeft het geleid tot een bijzonder grote toename in de kaasverkoop. De nieuwste gegevens van marktbureau Kantar tonen dat de verkoop van verschillende kazen in volume met 15% is gestegen en de waarde nam met bijna 17% toe. Het jaar 2020 is daarmee een recordjaar.
19 Maart 2021
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla sluit kaasfabriek in Verenigd Koninkrijk

Arla Foods ziet zich genoodzaakt de kaasfabriek in Cornwall in het Verenigd Koninkrijk op korte termijn te sluiten. Doordat de productievolumes over de afgelopen jaren zijn gedaald en als gevolg van de aanhoudende instabiliteit in de vraag vanuit de foodservice is het volgens de zuivelcoöperatie financieel niet houdbaar om de productielocatie aan te houden.
10 Maart 2021
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Food

Britten kopen steeds vaker biologisch voedsel

In het Verenigd Koninkrijk heeft de biologische markt over het afgelopen jaar behoorlijk terrein gewonnen. Met het hoogste groeipercentage van de afgelopen 15 jaar en een waarde van £2,79 miljard, presteerde de biologische markt in 2020 zelfs beter dan de gangbare markt.
16 Februari 2021
koeien Engeland

Inside Melk

Britse melkers kijken met opgeheven hoofd naar 2021

Melkveehouders in Groot-Brittannië kunnen volgens analisten met een enigszins opgeheven hoofd naar het jaar 2021 kijken. De binnenlandse melkproductie gaat iets groeien, de handel met de Europese Unie is uiteindelijk goed geregeld en als de vaccinatieprogramma's hun vruchten afwerpen dan moet ook de afzet naar de foodservice weer kunnen toenemen.
3 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox