Trekkers, combines, hakselaars

Claas verkoopt gebruikte machines als nieuw

6 November 2015

Om de verkoop van trekkers, hakselaars en combines een boost te geven – en klanten meer zekerheid – roept Claas het First Claas Plus programma in het leven. Om te beginnen gebeurt dat in Duitsland. Via dit programma kunnen geïnteresseerde vissen in een vijver van jong gebruikte Claas machines. Die worden door de fabrikanten nagekeken en waar nodig gereviseerd. Zo krijg je een gebruikte machine met garantie.

Gecertificeerde
gebruikte Claas machines zijn maximaal 3 jaar oud

Wereldwijd worden enorm veel jong gebruikte trekkers en oogstmachines aangeboden. Dankzij het internet is het voor iedereen mogelijk geworden om online te kijken naar machines die wellicht aanstaan. Om daar een graantje van mee te pikken trapt Claas op de Agritechnica het First Claas Plus certificeringprogramma af.

Een trekker, combine of hakselaar mag maximaal drie jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor het certificaat van Claas. De oogstmachines worden door de fabrikant op 390 punten gecontroleerd. Voor een trekker zijn dat er 210. Het gaat bijvoorbeeld om de koelunit, remmen, aandrijfriemen en koppelingen. Mankeert er iets aan, dan wordt het onderdeel vroegtijdig vervangen.

Alle gecertificeerde trekkers en machines komen met twaalf maanden Maxi Care First Plus garantie. Een officiële dealer voert dan de reparaties uit en je bent verplicht Claas smeermiddelen te gebruiken.

Shoppen naar deze Claas machines kan straks via een nieuwe website: First-claas-used.de. Met de start van Agritechnica gaat deze online. Op dit portaal bundelt Claas alle trekkers en machines  van het eigen merk die bij dealers in heel Europa te koop staan. Zie je een leuke combine maar staat hij in Polen? Geen probleem. Claas regelt via de website het transport voor je en kijkt de machine na.

Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Techniek

Deze 7 trekkers zijn een prima investering

Nieuws Mechanisatie

John Deere VS start na een maand weer op

Nieuws Mechanisatie

John Deere lamgelegd door grootste staking in 35 jaar

Aangeboden door Beequip

Gebruikte machines leasen voor liquiditeitsbehoud

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief