Noodzakelijk voor innovatie

NAJK wil snel sneller internet op platteland

21 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Leden van het Agrarische Jongeren Kontakt beginnen in week 52 met discussiëren over manieren waarop snel de kwaliteit van het internet op het platteland kan worden verbeterd. De komende twee maanden gaan jonge boeren en tuinders in de 124 lokale en 10 provinciale afdelingen van NAJK discussiëren rondom het vraagstuk smart farming en big data.

Met de discussiebijeenkomsten wil het NAJK werken aan een betere digitale toekomst voor ondernemers in de agrarische sector. ‘Wij vertegenwoordigen de ondernemers van de toekomst. Vanuit die positie willen wij vooruitgang en vernieuwing brengen. Dit doen wij onder andere door de standpunten en aanbevelingen die vanuit onze leden uit het discussiestuk ‘smart farming en big data’ komen, in te bedden in beleid en praktijk,’zegt NAJK-voorzitter Eric Pelleboer.

Dat is beschamend in een land dat koploper in de wereld is

Volgens Pelleboer is het noodzakelijk dat de Nederlandse overheid werk maakt van snelle internetverbindingen in het buitengebied. ‘Wij willen aan de gang met de nieuwste technologieën, met alles wat smart farming en big data ons kunnen bieden. Tegelijkertijd is de internetverbinding in veel delen van Nederland nog ondermaats. Dat is beschamend in een land dat koploper in de wereld is. En we willen graag ook koploper blijven! Wij roepen op tot snelle en concrete actie om de snelheid van het internet op het platteland sterk te verbeteren.’

De trage en instabiele internetverbindingen op het platteland zorgen voor steeds grotere problemen, omdat steeds meer systemen afhankelijk zijn van een goede en snelle verbinding. Naast systemen voor controle en temperatuurbeheersing of aansturing van voersystemen. In de land- en tuinbouw wordt steeds vaker gebruik gemaakt van GPS, maar er zijn nog veel ondernemers die onvoldoende ontvangst hebben om technieken optimaal te kunnen gebruiken. Bovendien verlangt de overheid dat steeds meer informatie digitaal wordt ingediend.  ‘Internet is in geen enkel bedrijf meer weg te denken. Dus ook in de agrarische sector niet’, reageert Pelleboer.

De NAJK zegt dat de leden de discussiebijeenkomsten over smart farming en big data over twee maanden te hebben afgerond. De standpunten van leden worden dan vertaald in concrete acties voor politiek en praktijk. ‘Dan gaan wij dus aan de slag met vernieuwingen op het gebied van smart farming en big data. Ik stel voor dat dit bijna oubollige probleem van ondermaats internet, dan voorgoed opgelost is’, zegt Pelleboer. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

internetnajk
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Sook 22 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10867406/NAJK-wil-snel-sneller-internet-op-platteland]NAJK wil snel sneller internet op platteland[/url]
helemaal mee eens, het is tevens ook achtelijk van LTO dat die hier geen speerpunt van hebben gemaakt in het verleden en nu , en het maar zo zijdelings er bij hebben laten zitten. Helemaal achtelijk dat er bestuurders zijn die menen dat het nu nog niet noodzakelijk is maar evt in de toekomst wel.
domme bestuurders.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden