Najk

koeien voerhek

Nieuws Melk

NAJK gaat liefde voor koeien uitdragen

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) gaat de liefde van jonge boeren en boerinnen voor hun melkkoeien uitdragen. Daarom hebben ze de campagne 'Boeren houden van Koeien' gestart. Deze campagne bestaat uit een tv- en radiocommercial en een landingspagina.
7 Maart 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Kabinet

Ministers: '30 procent krimp mogelijk, maar geen doel'

De veestapel kan met de kabinetsplannen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot met ongeveer 30% krimpen. Dat erkennen ook minister Henk Staghouwer van LNV en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. 'Dit is wat het PBL heeft doorgerekend', aldus Van der Wal vanmiddag (woensdag 16 februari) tijdens een webinar van LTO Nederland en het NAJK. Ze benadrukt: 'Het effect kan zijn dat er zoveel procent krimp is, maar dat is helemaal geen doel op zich.'
16 Februari 2022
natuur bos

Opinie Sjaak vd Tak en Roy Meijer

Staar je niet blind op de stikstofmodellen

Het Korenburgerveen bij Winterswijk is een mooi stukje natuur. Volgens de theoretische stikstofmodellen gaat het niet goed met dit Natura 2000-gebied. Maar onderzoekers treffen er natuur aan die alleen maar mooier wordt.
27 Oktober 2021
akkerbouw grond sloot waterkwaliteit

Nieuws GLB

'Haal geen vruchtbare grond uit productie'

De onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) worden donderdag en vrijdag (24 en 25 juni) in Brussel voorgezet. In een brandbrief aan minister Carola Schouten uiten LTO Nederland en het NAJK hun zorgen over de effecten van de Europese maatregelen die nu op tafel liggen.
23 Juni 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

Historisch jongerenpact geeft signaal af aan politiek

Jonge boeren en tuinders missen de randvoorwaarden die nodig zijn om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken als stikstof en klimaat.
22 April 2021
koeien voeren

Nieuws Visie NAJK

Jonge boer: aandacht voor toekomst melkveebedrijf

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft vanmiddag (dinsdag 6 april) op het Binnenhof in Den Haag aan landbouwwoordvoerders van politieke partijen hun toekomstvisie voor de melkveehouderij in 2050 gepresenteerd. Concrete eisen worden in het visiestuk niet gesteld.
6 April 2021
mest drijfmest

Achtergrond Mestbeleid

Belangenbehartiging krijgt buikpijn van mestplan

Veel belangenbehartigers hebben gereageerd op de nieuwe mestbeleid van landbouwminister Schouten. De reacties liegen er niet om. De vrijwel altijd correcte NAJK neemt de term 'schijtbeleid' in de mond, terwijl Cumela vreest voor het einde van de mestdistributie in Nederland. Een ding staat als een paal boven water: het ministerie heeft de lobby links laten liggen.
10 September 2020
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Nieuws Voermaatregelen

Ook LTO en NAJK stappen uit overleg met Schouten

Landbouwminister Carola Schouten verliest de aansluiting met de belangenbehartiging compleet nu ook LTO Nederland en het NAJK de gesprekken omtrent de voermaatregel hebben gestaakt. Eerder al stapte de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) uit het overleg.
23 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden