Raven wereldwijd importeur

SBG en Raven gaan drones verkopen

22 Februari 2016 - Niels van der Boom

GPS specialist SBG Precision Farming uit Middenmeer gaat in Nederland de Amerikaanse AgEagle drone aanbieden. De zogenaamde ‘fixed wing’ drone kan NIR- en multispectraal-beelden vastleggen. Dat besluit volgt nadat moederbedrijf Raven wereldwijd verantwoordelijk wordt voor de verkoop.

SBG maakte op Twitter vorige week al bekend dat het de AgEagle drone aan gaat bieden. Vandaag – 22 februari – maakt Raven Industries, het moederbedrijf van SBG, bekend wereldwijd de exclusieve distributeur van de drones op zich te nemen.

Raven Industries wordt exclusief  de wereldwijde distributeur voor AgEagle

Raven’s onderdirecteur, Brian Meyer, is verheugd met de deal. Volgens hem is AgEagle één van de meest vooruitstrevende dronebedrijven in de markt. ‘Samen willen we de stand van het gewas beter in beeld brengen en zo voor gezondere gewassen zorgen. Dat levert minder input en meer opbrengst met zich mee.’ Volgens Bret Chillcot, eigenaar van AgEagle, hebben beide bedrijven dezelfde focus, visie en passie.

De AgEagle model Rapid wordt in de Verenigde Staten al een aantal jaren ingezet. De techniek is mede ontwikkeld door de universiteit van Kansas. De Ageagle heeft – net als de eBee – vaste vleugels van polystyreen met een coating van carbonvezel. Je lanceert hem met behulp van een katapult. Landen doet hij in het gewas of op het gras.

Het kloppend hart van iedere drone is de camera. Standaard wordt de Rapid met een aangepaste Sony camera geleverd voor het maken van NIR-beelden (nabij infrarood). De multispectraalcamera RedEdge van het eveneens Amerikaanse Micasense is een optie. Deze meet vijf spectrale banden. Hiermee wordt bijvoorbeeld de gewasgroei inzichtelijk gemaakt.

Het bedrijf gebruikt de software van Drone Deploy  voor het verwerken van de camerabeelden. Via je tablet kun je zelf een vliegpatroon vastleggen. Na het registreren worden alle beelden automatisch uitgelijnd en de geografische locatie vastgelegd. Beschikt de drone over ethernet en wifi dan kun je het eindresultaat direct op een tablet zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden