Breidt uit in Brazilië en Turkije

Zwakke zuivelmarkt, toch nipte omzetgroei voor Lely

15 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Techfabrikant Lely Holding heeft over 2015, ondanks een zwakke zuivelmarkt, een lichte stijging van de omzet geboekt. Deze toename komt vooral voor rekening van de activiteiten in Noord-Amerika. Ook in andere werelddelen als Brazilië en Turkije breidt Lely uit.

Dit heeft de fabrikant van apparatuur voor melkveebedrijven uit Maassluis vrijdag bekend gemaakt in een verklaring. De omzet van Lely over 2015 kwam uit op 619 miljoen euro en dat is 2 miljoen euro meer dan vorig jaar. Oftewel een bescheiden toename van 0,3 procent. In Noord-Amerika wisten het bedrijf met de Astronaut A4 melkrobot een recordomzet te behalen, al wordt deze niet nader gespecificeerd. Dit was mede te danken aan een toename in Dairy XL-projecten bij veehouders met meer dan 500 koeien, motiveert Lely.

0,3

procent

is de omzet van Lely Holding vorig jaar toegenomen 

Alexander van der Lely, CEO van Lely, laat weten dat het familiebedrijf marktaandeel heeft veroverd in nieuwe werkgebieden in Brazilië en Turkije. 'Door de service aan onze klanten zijn we via onze distributiekanalen nu dichter bij hen in de buurt.' Over de Europese markt geeft Lely geen indicatie van de tendens in de omzet, in de regel een teken dat deze dan niet meevalt.

Het wegvallen van het melkquotum en in de schommelende melkprijzen waren van invloed op de verkoop- en investeringsmogelijkheden van melkveehouders. 'In enkele regio's was dit duidelijker te merken dan in andere.'

Lely speelt wel op de veranderende markt in en verklaart meer op de klant toegesneden voordelen te gaan bieden, onder andere met de onlangs geïntroduceerde mogelijkheid van opties bij de Astronaut melkrobot. 'Dit is een voorbeeld van hoe we veehouders willen ondersteunen bij het maken van keuzes, of dat nu gaat om de melkveehouderij, om het oogsten van ruwvoer of om energie', aldus het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden