Samenwerking stap voor stap

Grimme gamma compleet met Mechatec machines

2 Augustus 2016 - Niels van der Boom - 1 reactie

Fabrikant Mechatec uit Tollebeek (Fl) is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van ondermeer kistenvullers, stapelaars, kantelaars en wassers. Machines die in het productprogramma van Grimme nog ontbraken. De twee bedrijven gaan daarom samenwerken. Om te beginnen alleen voor de Nederlandse markt.

Steeds meer akkerbouwers maken gebruik van luxe kistenvullers met een stapelsysteem omdat ze overstappen op een bewaring met kisten, meent Grimme. De Duitse fabrikant heeft alleen 'standaard' kistenvullers in het programma. Mechatec was op zoek naar een partner om de verkoop op te pakken. Daarvoor het heeft nu vijf eigen dealers, waarvan er vier al Grimme dealer zijn. Grimme heeft in Nederland twintig dealers. Het verkoopnetwerk breidt dus fors uit. Alle dealers kunnen het volledige Mechatec-programma aanbieden.

De naam en kleur veranderen niet

De Mechatec-machines blijven blauw-rood en onder de eigen naam verkocht worden’, benadrukt Piet de Jong, accountmanager bij Grimme. ‘We gaan de samenwerking stap voor stap uitbreiden in de toekomst. Allereerst alleen in Nederland. De verkoop in het buitenland blijft Mechatec voorlopig via eigen dealers doen, al verwacht ik dat er in het buitenland ook meer interesse komt. Nederland loopt hier voorop.’

‘In Nederland zijn al veel spelers op dit gebied actief’, laat De Jong weten. ‘Het voegt weinig toe om nog een merk op de markt te brengen. Daarom hebben we voor deze samenwerking gekozen.’ De samenwerking is op 27 juli ingegaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
H.Petter 12 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10870969/Grimme-gamma-compleet-met-Mechatec-machines]Grimme gamma compleet met Mechatec machines[/url]
Goed samenwerken is elkaar versterken
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden