Innovatiefonds Agrifirm Plant

3.000 euro voor akkerbouw innovaties

2 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

Tot 15 november is het mogelijk om innovaties in te sturen bij Agrifirm Plant als akkerbouwer of tuinder. Daarmee is een geldbedrag tot maximaal 3.000 euro te winnen. Het fonds biedt sinds 2009 financiële steun voor nieuwe machines, teelttechnieken of diensten.

Naast Agrifirm Plant zijn zeven partners aangesloten bij het innovatiefonds: Abemec, Agrico, BASF, Bayer, Kwoot, OCI Agro en Syngenta. In 2009 richtte Agrifirm het Wim Luijkx Innovatiefonds op. Het huidige fonds is daar een doorstart van.

3000

euro

is het maximaal uit te keren bedrag

Akkerbouwers en tuinbouwers maken kans op een financiële steun van maximaal 3.000 euro. Tot 15 november zijn innovaties aan te melden op het gebied van diensten, producten of toepassingen. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de inzendingen. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs van 750 euro. Ook is er een aanmoedigingsprijs.

Dit jaar wonnen twee pootgoedtelers uit Holwerd de eerste prijs met een techniek waarbij bacteriën en schimmels door uv-licht worden gedood. Het virusvrij telen van lelies en een machine voor potplanten werden tweede en derde. In 2015 won een speciale bollenplantmachine en in 2014 eveneens techniek voor de bollenteelt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden