Grote vraag naar machines

Omzet John Deere stijgt met 25 procent

19 Februari 2018 - Anne Jan Doorn

Het Amerikaanse John Deere begint het jaar met positieve cijfers. Het bedrijf laat in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar (tot eind oktober) een winststijging zien van 23%. Daardoor stijgen de inkomsten naar $6,9 miljard. 

Hiermee overtreft John Deere al voor het zesde kwartaal op rij de verwachtingen van analisten. Hierdoor wordt verwacht dat de omzet van het concern dit jaar met 25% zal stijgen. Volgens John Deere komt dit door de gestegen vraag naar onder andere landbouwmachines.

18

procent

meer omzet landbouw divisie

De genoemde 25% ligt 3% hoger dan in eerdere verwachtingen naar voren kwam. De nettowinst van het bedrijf wordt daarmee geschat op $2,1 miljard.

Landbouwmachines
De landbouwdivisie van het concern zette 18% meer om. John Deere maakt bekend dat vooral Europa, Canada en de Verenigde Staten veel landbouwmachines kochten. Daarnaast hebben ook de wisselkoersen (lage koers van de dollar) een positief effect gehad op de resultaten van het Amerikaanse bedrijf.

De Amerikaanse belastinghervormingen zorgde in het afgelopen kwartaal nog voor een nettoverlies van $535 miljoen, wegens een grote afschrijving. Zonder die last werd een winst behaald van $430 miljoen.

Deere & Company
Ook het moederbedrijf van John Deere, Deere & Company steeg mee door de goede prognoses voor het komende jaar en bereikte een aandeel van $169,44, een recordhoogte.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden