Kwartaalcijfers

Rotterdam Unilever

Nieuws Kwartaalcijfers

Hogere verkoopprijzen helpen omzet Unilever

Unilever heeft het jaar met sterke cijfers afgetrapt. De omzet is fors gegroeid, vooral gedreven door hogere verkoopprijzen. Voor de rest van het jaar is de torenhoge inflatie het belangrijkste aandachtspunt.
28 April 2022
aardappelen kisten Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston verwacht dat fritesafzet blijft groeien

De vraag naar frites is goed en daar weet aardappelverwerker Lamb Weston van te profiteren. De netto-omzet oversteeg in het tweede kwartaal van het gebroken fiscale boekjaar ruimschoots de verwachtingen. Dat maakte het bedrijf donderdag 6 januari bekend. In een vooruitblik op de tweede helft verwacht het dat de netto-omzet boven de langjarige doelstelling blijft.
6 Januari 2022
Syngenta

Nieuws Syngenta

Syngenta profiteert enorm van vraag naar middelen

Syngenta boekte een goed resultaat in het tweede kwartaal van 2021. De omzet groeide met 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar $7,4 miljard zo maakte het concern vandaag (donderdag 26 augustus) bekend.
26 Augustus 2021
veevoer melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Glanbia

Glanbia komt dit jaar goed uit de startblokken

Glanbia komt goed uit de startblokken dit jaar en rapporteert over het eerste kwartaal een sterke omzetgroei. Die is te danken aan de verbeterde handelsomstandigheden in Noord-Amerika en Azië.
11 Mei 2021
china

Nieuws Melk

Chinese zuivelreus Yili wil concurrentie overtreffen

De Chinese zuivelreus Yili Group laat in het eerste kwartaal van dit jaar een fors herstel zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in Q1 komt uit op omgerekend €3,56 miljard, een plus van 32,5%. De nettowinst is €368 miljoen, een toename van ruim 147%. Deze groeicijfers zijn vertekend door de coronacrisis, die China begin vorig jaar hard heeft geraakt.
4 Mei 2021
aardappelen kisten Lambweston

Inside Aardappelen

'Fritesmarkt uiterlijk begin 2022 volledig hersteld'

Frites producent Lamb Weston heeft een matig derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/2021 achter de rug. Zowel de omzet als de winst zijn teruggelopen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Op korte termijn wordt de markt nog beheerst door corona. Het bedrijf verwacht dat eind 2021, begin 2022 de fritesmarkt weer volledig hersteld is.
9 April 2021
euro

Nieuws Greenyard

Greenyard sluit derde kwartaal positief af

Voedingsmiddelenbedrijf Greenyard heeft het derde kwartaal van het huidige boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2021, positief afgesloten. Met de omzetstijging van 10,3% op jaarbasis denkt het bedrijf dat de omzet voor het einde van het boekjaar kan stijgen naar €110 miljoen. Voor komende jaren is de ambitie er om dat cijfer te laten stijgen naar €150 miljoen. 
25 Februari 2021
ABN AMRO

Nieuws Economie

ABN Amro boekt 45 miljoen euro verlies in coronajaar

ABN Amro heeft over 2020 een verlies geboekt van €45 miljoen. De bank wijt dit aan de coronacrisis en de lage rente. 
10 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox