Weerupdate Terminal

Amazone Amatron 4 voelt aan als tablet

28 Mei 2018 - Niels van der Boom

Machinefabrikant Amazone heeft op de Amatechnica een nieuwe Isobus-terminal gelanceerd: de AmaTron 4. Volgens de fabrikant is deze vanaf de grond opgebouwd. Het scherm geeft je een iPad-gevoel en je moet razendsnel tussen de schermen kunnen swipen.

De AmaTron 4 heeft een 8-inch kleuren-touchscreen en 12 toetsen om snel functies op te roepen en te bedienen. Er zijn 3 sneltoetsen om te wisselen tussen de 3 belangrijkste menu’s. Amazone heeft de Amatron 4 'in-huis' ontwikkeld en gaf de bediening een tabletgevoel mee.

8

inch

meet het beeldscherm met 12 knoppen

Touchscreen en toetsen
Aangezien hij werkt als een tablet, kun je over het scherm vegen om tussen menu’s te schakelen. Schakelen tussen werktuig, gps en het hoofdmenu doe je ook via 3 toetsen boven het beeldscherm. Naast nieuwe hardware, is ook de software onder handen genomen. Die levert meer gebruiksvriendelijkheid op, aldus de fabrikant. Dit betreft onder andere het importeren en exporteren van data.

Om zoveel mogelijk gegevens te kunnen weergeven, deelt het scherm zichzelf op in tweeën. Dit noemt Amazone MiniView. Die kun je zelf verbergen, of swipen, om hem vol in beeld te krijgen. Een sensor in de schermrand detecteert handbewegingen. De keuzemogelijkheden lichten dan op; net zoals je op je telefoon gewend bent, wordt de helderheid van het scherm aangepast aan de hoeveelheid zonlicht. In het donker schakelt hij automatisch over op de nachtstand.

Gratis elektronica
De terminal wordt standaard met alle elektronica voor aansturing van de werktuigen geleverd. Die zitten echter wel achter een licentie versleuteld. Je kunt er maximaal 50 uur gratis gebruik van maken. Het gaat om de gps-Switch Basic en Pro sectieschakeling, gps-Maps & Doc documentatie en taakkaarten, gps-Track -stuurhulp en de automatisch schakelende AmaCam-camera.

Amazone heeft de AmaTron 4 voor het eerst op de Amatechnica laten zien. Dat is de eigen machineshow die 2-jaarlijks nabij Osnabrück wordt georganiseerd. De eerste schermen zijn inmiddels in Nederland in gebruik, in combinatie met de nieuwe UX-veldspuit. Daar schreven we al eerder over.

Coverfoto: Ferdinand Dijkstra

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden