Weerupdate Rechtszaak

John Deere en Agco in strijd om patenten

4 Juni 2018 - Niels van der Boom

Deere & Co, beter bekend als John Deere, klaagt collega-fabrikant AGCO Corp aan voor een inbreuk op 12 patenten. Dat gebeurde nadat de full liner zaaispecialist Precision Planting overnam. Eerder kreeg John Deere deze deal door de neus geboord.

John Deere maakte 1 juni bekend een rechtszaak te zijn gestart tegen Agco, het moederbedrijf van onder andere Fendt, Massey Ferguson en Valtra. De agrarische full liner nam in september 2017 het Amerikaanse Precision Planting over van Monsanto. Eerder was het bedrijf in gesprek met John Deere. Deze deal ketste echter voortijdig af.

12

patenten

worden volgens JD door Agco misbruikt

Zaaimachine pimpen
Precision Planting richt zich op het updaten van zaaimachines, om zodoende een beter resultaat te behalen. Denk daarbij aan een andere monitor, nauwkeurige elektromotoren en afgiftesysteem. Zo kun je een bestaande machine 'pimpen' en hem up-to-date maken.

Deere & Co valt over de producten die Precision Planting aanbiedt. Volgens een woordvoerder heeft het bedrijf hier direct en indirect onder te lijden. “Zo lang er inbreuk op onze patenten wordt gepleegd, blijven we hier schade van ondervinden”, zo staat in de aantijging. Agco wil niet reageren op het nieuws.

Rechtenstrijd
Het is niet voor het eerst dat John Deere in de rechtbank zit. 's Werelds grootste machinefabrikant heeft de strategie om haar merk met verve te verdedigen. In oktober 2017 sprak een rechter uit dat het groen-geel van Deere niet langer door andere fabrikanten gebruikt mag worden. Een veldspuitenfabrikant moest daarom zijn kleuren aanpassen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden