Mestmarkt

kunstmest

Analyse Kunstmest

Heeft de kunstmestprijs de piek bereikt?

De fors hogere gasprijzen waar we sinds het begin van de herfst mee geconfronteerd zijn, gaven een eerste aanzet voor een eveneens fors hogere kunstmestprijs. De oorlog in Oekraïne voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. Wat betekent dat voor het huidige seizoen en nog belangrijker: hoe gaan de historisch hoge prijzen doorwerken richting het volgende seizoen?
28 April 2022
mest

Analyse Mest

Transport is de grote uitdaging bij mestafzet

De vraag naar mest onder akkerbouwers is groot. Ondanks de natte periode in het begin van de maand, hebben loonwerkers veel werk kunnen verzetten. De afzet valt of staat nu eenmaal met het weer en dat zat dit seizoen toch behoorlijk mee.
14 April 2022
sleepslangen drijfmest tarwe - agri

Analyse Mest

Dure kunstmest en goed weer stuwen vraag mest

De vraag naar drijfmest is groot. De omstandigheden om uit te rijden, zijn bijna ideaal en door de hoge kunstmest prijzen is er vanuit de akkerbouwsector extra belangstelling. Die extra vraag komt van bedrijven die normaal in het voorjaar geen drijfmest toepassen en nu overstag gaan.
24 Maart 2022
mest

Analyse Mest

Uitrijdseizoen van mest start met hindernissen

Het uitrijdseizoen voor drijfmest is gisteren (woensdag 16 februari) open gegaan. De vraag naar mest is -mede door de hoge kunstmestprijzen- goed volgens insiders maar, het weer gooit roet in het eten. 'Begin van de week waren de omstandigheden prachtig maar mochten we niet rijden, nu mogen we los maar kunnen lang niet overal het land niet op', is een veel gehoorde opmerking in de mestsector.
17 Februari 2022
mest mestvervoer

Nieuws Mest

Ruimte in opslagsilo's geeft mestmarkt wat lucht

Er staat bij aanvang van het mestseizoen wat minder druk op de markt voor mest dan andere jaren. Links en rechts laten de ophaalbijdragen zelfs al wat kleine dalingen zien. Op de achtergrond lijken een aantal factoren de prijzen te beïnvloeden.
3 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox