Nikolay Antonov / Shutterstock.com

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

2 Maart 2022

Danone, Nestlé en Lactalis stoppen geheel of gedeeltelijk de productie in Oekraïne, omdat de Russen dat land afgelopen week binnen zijn gevallen. 

Nestlé geeft aan dat alle drie de fabrieken zijn stilgelegd. Het voedingsconcern telt daar circa 5.000 medewerkers en hun veiligheid heeft logischerwijs de hoogste prioriteit. Ook Danone heeft twee fabrieken in het land gesloten. In Rusland heeft Danone achttien fabrieken, maar die zijn nog operationeel. Ook het Franse Lactalis is actief in Oekraïne. Het bedrijf meldt dat één van de drie fabrieken is stilgelegd.

Ook een Oekraïense zuivelgigant heeft de activiteiten deels gestaakt. Ukrproduct Group, dat een notering heeft op de Londense Beurs, heeft één fabriek helemaal gesloten. Andere fabrieken draaien ten dele. Het bedrijf meldt dat de melkcollectie ernstig verstoord is geraakt door de Russische militaire acties. Daarbij is de avondklok een sta in de weg.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone blijft in Rusland, Valio gaat er uit

Nieuws Zuivel

Nederlands babypoeder naar VS om tekort te vullen

Nieuws melk

FrieslandCampina en Danone reduceren CO2

Nieuws Melk

Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief