Nikolay Antonov / Shutterstock.com

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

2 Maart 2022 - Wouter Baan

Danone, Nestlé en Lactalis stoppen geheel of gedeeltelijk de productie in Oekraïne, omdat de Russen dat land afgelopen week binnen zijn gevallen. 

Nestlé geeft aan dat alle drie de fabrieken zijn stilgelegd. Het voedingsconcern telt daar circa 5.000 medewerkers en hun veiligheid heeft logischerwijs de hoogste prioriteit. Ook Danone heeft twee fabrieken in het land gesloten. In Rusland heeft Danone achttien fabrieken, maar die zijn nog operationeel. Ook het Franse Lactalis is actief in Oekraïne. Het bedrijf meldt dat één van de drie fabrieken is stilgelegd.

Ook een Oekraïense zuivelgigant heeft de activiteiten deels gestaakt. Ukrproduct Group, dat een notering heeft op de Londense Beurs, heeft één fabriek helemaal gesloten. Andere fabrieken draaien ten dele. Het bedrijf meldt dat de melkcollectie ernstig verstoord is geraakt door de Russische militaire acties. Daarbij is de avondklok een sta in de weg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Nieuws Ondernemen

Staking bij Nunspeetse melkpoederfabriek Nestlé

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden