Onkruidbestrijding

Corteva

Aangeboden door Corteva

Nieuw in onkruid-bestrijding zomergraan

De zomergranen ontwikkelen zich goed, evenals de onkruiden. Deze kunnen het beste bestreden worden rond het einde van de uitstoeling van het graan. Meestal is dat in de eerste 2 weken van mei. Met het nieuwe middel Pixxaro zijn er nieuwe mogelijkheden voor de onkruidbestrijding in de zomergranen.
5 Mei 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

Speel op safe bij bestrijding onkruiden in wintergraan

Als het land weer wat opgedroogd is en het wintergraan goed aan de groei is, groeit ook het onkruid. Hét moment om met de bestrijding van onkruiden te starten.
10 Maart 2021
loofdoding Crop.Zone Nufarm

Weerupdate Gewasbescherming

Chemiereus Nufarm stapt in mechanisch loofdoden

Het Australische bedrijf Nufarm, vooral bekend van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden, gaat in zee met de Duitse startup Crop.Zone. Het bedrijf uit Aken heeft een machine ontwikkeld die middels elektrocutie onkruiden doodt. De techniek kan ook voor de loofdoding in aardappelen worden toegepast.
19 Oktober 2020
Glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Oostenrijk mag glyfosaat niet verbieden

Oostenrijk zou als eerste Europese lidstaat een totaalverbod op glyfosaat invoeren. De Europese Commissie heeft laten weten niet akkoord te gaan met dit voorstel.
19 Augustus 2020
ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 23

Grote verschillen in groei van de snijmaïs

In de ontwikkeling van het gewas op de maïspercelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour zijn grote verschillen te zien. De laatste week is er op de meeste percelen tegen onkruid gespoten. Daarnaast hebben meerdere deelnemers hun percelen beregend.
5 Juni 2020
spuiten Gewastour2020

Gewastour Week 20

Droogte geeft weinig gevolgen voor herbicide

De droogte stelt de telers van de Boerenbusiness Gewastour voor uitdagingen dit jaar. De grond moest al vaker worden bewerkt en er is nu al vaker beregend dan voorgaande jaren. De nieuwste uitdaging is de bestrijding van onkruid. Werken de verschillende herbiciden wel of past de teler dit jaar zijn chemieplan aan?
11 Mei 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Gewasbescherming

'Gebruik glyfosaat alleen als uiterst redmiddel'

Veehouders en akkerbouwers worden door LTO opgeroepen om glyfosaat alléén te gebruiken ter bestrijding van (wortel)onkruiden. Ook is het belangrijk niet te lang te wachten met het inwerken van het vanggewas.
19 Maart 2020
BASF

Aangeboden door BASF

Nieuwe kans om onkruid te bestrijden in suikerbieten

Door het wegvallen van middelen wordt de onkruidbestrijding in suikerbieten een steeds lastigere puzzel. Vooral contactmiddelen verdwijnen van het toneel. De herbicide Tanaris heeft zowel bodem- als contactwerking en is daarmee een welkome aanvulling voor de LDS-mix.
20 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden