Platteland

grond nederland grondprijs

Nieuws Politiek

Brabant wil veeljarig beleid en gunstige natuurpacht

De Noord-Brabantse landbouw staat voor de periode tot 2030 voor stevige opgaven. Zo wil de provincie dat de veehouderij de emissies stevig beperkt. Maar er wordt ook breed gestimuleerd. Natuurinclusieve landbouw het meest. De provincie helpt die ook met zo'n 1500 hectare natuurpacht op gunstige voorwaarden.
23 November 2021
platteland

Opinie Krijn J. Poppe

Spanning platteland en stad: terug naar Jorwerd

Media en wetenschap duiken de laatste tijd in de tegenstellingen tussen stad en platteland. Het loopt niet erg lekker tussen de Randstad en het Randland. De kiem daarvoor lijkt al gelegd in de jaren tachtig van de vorige eeuw.
4 November 2021
euro

Nieuws Coronacrisis

Miljoenen voor landbouw, maar met groene eisen

De Europese Unie stelt de komende 2 jaar totaal €52,4 miljoen beschikbaar voor herstel van de Nederlandse landbouw uit de coronacrisis. Wil een agrarisch ondernemer aanspraak maken op deze compensatie, dan moet hij of zij daar wel wat voor doen. Het woord groen staat daarbij centraal. 
5 Februari 2021
platteland

Opinie Christian Muilerman

'Voor hoe lang nog drukte in het buitengebied'

Tijdens deze zonnige lentedagen is het druk op de wegen rondom onze boerderij in Oxe. Druk met wandelaars, fietsers, mensen op skeelers en in auto's. Er zijn natuurlijk altijd wel wandelaars en fietsers te zien hier, maar nu is het echt druk.
9 April 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox