Pluimveehouderij

Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws Overname De Hoop

ForFarmers koopt leidende positie in vleespluimvee

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders in Zelhem over. Na deze overname heeft ForFarmers naar eigen zeggen een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en West-Duitsland. De Hoop Mengvoerders heeft vorig jaar 322.000 ton pluimveevoer verkocht, goed voor €110 miljoen omzet.
19 Oktober 2020
Gert Jan Oplaat

Interview Gert Jan Oplaat

'Non-EU pluimveevlees komt nu erg onhandig uit'

De pluimveesector krijgt flinke klappen te verduren van de corona-pandemie. De afzet van slachterijen is fors gedaald en de koel- en vrieshuizen zitten bomvol. Gert-Jan Oplaat, voorzitter van brancheorganisatie Nepluvi, vertelt over de situatie. 'Onze inzet is om de import van goedkope filets buiten de EU te minimaliseren.'
10 April 2020
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Vogelgriep grijpt om zich heen in Polen

Polen is niet langer vogelgriepvrij, zo meldde de OIE (wereldorganisatie voor diergezondheid) op 31 december 2019. In Oost-Polen werd een uitbraak van de hoog pathogene Aviaire Influenza (H5N8) vastgesteld. Vandaag, 3 januari, hebben zich volgens Poolse media al 4 bedrijven gemeld met positief geteste dode vogels.
3 Januari 2020
Boerenbusiness Pluimveevlees

Nieuws Super Bowl

Kippenvleugels vliegen uit de Amerikaanse schappen

In de Verenigde Staten (VS) vindt zondag 3 februari de 'Super Bowl' plaats. Dit is de grootste American Football-wedstijd ter wereld. Op die dag stijgt de vleesconsumptie doorgaans naar grote hoogtes, want rondom deze wedstrijd verstouwen de Amerikanen maar liefst 1,38 miljard kippenvleugeltjes.
2 Februari 2019
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Fipronil

Nog steeds bedrijven op slot door fipronil-affaire

Tientallen pluimveebedrijven hebben nog steeds te maken met een (gedeeltelijke) blokkade als gevolg van de fipronil-affaire. Zo blijkt uit een brief van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).
4 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden