Polen

wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws VARKENS

Veel AVP-besmettingen bij Poolse varkenshouders

In Polen is de afgelopen weken bij een groot aantal bedrijven Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld, ook op bedrijven kort bij de grens met Duitsland. Ook in Duitsland blijft het aantal gevonden zwijnen met AVP snel oplopen, inmiddels is ook een derde bedrijf besmet geraakt.
22 Juli 2021
melk zuivel melken

Inside MELK

Poolse en Italiaanse melkaanvoer groeien flink

De hogere melkprijzen dit voorjaar lijken veehouders in diverse landen te hebben aangespoord het aanbod flink op te voeren. In zowel Polen als Italië bereikte de melkproductie over mei recordniveaus.
20 Juli 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Inside Varkens

AVP duikt weer op in Poolse varkensstapel

De Afrikaanse varkenspest (AVP) neemt nog altijd geen gas terug in Polen. Het virus slaat weer toe in zowel de varkensstapel als bij populatie wilde zwijnen. 
24 Juni 2021
koeien Polen

Inside Melk

'Poolse melkplas kan 50% groeien tot 2030'

De Nederlands-Poolse 'Kamer van koophandel' organiseerde vandaag (22 juni) een webinar over de Poolse zuivelsector en de perspectieven voor Nederlandse ondernemers. Sprekers uit verschillende disciplines beantwoorden vragen over de ontwikkeling van de sector, de invloed van Europees beleid op de sector en de toekomst van de Poolse zuivelindustrie. Ook investeren in Polen vergt tegenwoordig een goed businessplan en een duidelijk afzetmarkt.
24 Juni 2021
melk

Nieuws Melk

Poolse melkaanvoer groeit stabiel verder

3 Juni 2021
aardappelen Polen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Verschuivingen zichtbaar in Poolse aardappelteelt

De Poolse aardappelsector is al decennialang in beweging. Daar dragen de laatste 3 droge jaren en een moeizaam afzetseizoen als gevolg van de coronapandemie dragen daar ook zeker aan bij. Akkerbouwbedrijven willen graag bij de aardappel blijven telen, maar zoeken naar mogelijkheden om meer rendement te maken. Hierdoor verandert de teelt.
11 Mei 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

Polen ziet piek in melkaanvoer

De melkaanvoer van Polen is met 1.098 duizend ton melk gestegen ten opzichte van maart vorig jaar, een plus van 1,8%. Dit is een nieuw record voor de Poolse melkproductie. De Poolse melkproductie stijgt voor het vijfde jaar op rij.
6 Mei 2021
melk zuivel melkveebedrijf

Inside Melk

Poolse melkaanvoer stagneert

Waar Poolse melkveebedrijven in januari nog duidelijk meer melk produceerden dan in dezelfde maand in voorgaande jaren, is de groei in februari 2021 tot stilstand gekomen. De melkaanvoer ligt tevens onder het niveau van vorig jaar, maar dat is deels te wijten aan het feit dat vorig jaar een schrikkeljaar was.
14 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden