Pootaardappelen

aardappelen pootgoed aardappeloogst DeWulf

Analyse pootaardappelen

Magere pootgoedoogst komt met moeite op gang

Het gaat vooralsnog niet vanzelf met de pootgoedoogst die mede door het huidige zomerweer een valse start beleeft. Dat de opbrengsten onder het langjarig gemiddelde liggen was al wel eerder duidelijk, maar dat wordt nu bevestigd. Wat betreft de overzeese export is de stemming tot dusver wat minder dan we gewend zijn de laatste jaren.
7 September 2023
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Roep om ketenorganisatie in Schotse pootgoedsector

De partijen in de pootaardappelketen in Schotland moeten meer met elkaar gaan samenwerken om zo de teelt en verkoop van Schots pootgoed te versterken en te verbeteren. De ontwikkeling van de pootgoedsector in Schotland is tanende. Om de keten levensvatbaar te houden is collectieve actie noodzakelijk voor meer innovatie en marktkennis.
23 Augustus 2023
aardappelen aardappelperceel loofdoding

Analyse Aardappelen

Ziektedruk en vernietigen loof uitdaging in pootgoed

De phytophthoradruk was extreem hoog de afgelopen tijd en heeft behoorlijk om zich heen geslagen. Nu ook de bladluizen weer toenemen, nemen de zorgen over de percelen voor de pootgoedtelers aardig toe. De telers wijken niet veel af in het moment van loofvernietiging vergeleken met andere jaren, hoewel ook dat een uitdaging kan zijn.
16 Augustus 2023
aardappelen aardappelperceel

Nieuws pootaardappelen

Pootgoed al vroeg aan de maat, veel primair virus

De pootgoedteelt krijg wederom rake klappen in dit toch al bijzondere groeiseizoen. Er wordt veelvuldig primair virus gevonden, wat leidt tot klasseverlagingen. Ook de phytophthora-druk is in verschillende gebieden hoog en baart zorgen. De neerslag heeft echter ook voor een groeispurt gezorgd waardoor op veel percelen al loofdoding heeft plaatsgevonden.
10 Augustus 2023
pootgoed aardappeloogst pootgoedoogst

Nieuws Aardappelen

Fors meer pootaardappelen in klasse verlaagd

De nacontrole van pootaardappelen door de keuringsdienst NAK is in volle gang en loopt op schema. Het percentage pootgoed dat inmiddels in klasse is verlaagd, ligt daarbij wel fors hoger dan vorig jaar rond deze tijd.
11 Oktober 2022
aardappelen aardappeloogst

Nieuws pootaardappelen

Redelijke opbrengsten verwacht met pootgoed

De pootaardappeloogst is in volle gang en de eerste opbrengsten lijken niet verkeerd. Dat heeft voornamelijk met de goede zetting te maken dit seizoen. De hitte en droogte lijken maar weinig impact te hebben gehad op opbrengsten.
31 Augustus 2022
Price Edward Island

Nieuws Aardappelen

1800 euro per hectare om geen pootgoed te telen

Canadese aardappeltelers op Prince Edward Island krijgen dit jaar omgerekend €1800 per hectare betaald om minder pootaardappelen te verbouwen. Daarvoor moeten ze hun oppervlakte met minimaal 10% reduceren. De aardappelsector op het eiland heeft een zwaar jaar achter de rug nadat een dubbele vondst van wratziekte de export lamlegde.
30 Mei 2022
aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws Aardappelen

Indicatieprijs pootgoed fors gestegen bij Agrico

Pootgoedhandelshuis Agrico heeft vandaag (woensdag 4 mei) de gemiddelde indicatieprijs voor pootgoed bekend gemaakt. Voor het tweede jaar op rij heeft corona een zware wissel getrokken op de pootgoedmarkt. Desondanks komt voorlopige prijs fors hoger uit dan vorig jaar.
4 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden