Pootaardappelen

aardappelen pootgoed export zakken

Analyse Pootaardappelen

Pootgoedexport binnen Europa nagenoeg gelijk

De export van Nederlands pootgoed liep tot en met maart nog steeds voor op afgelopen seizoen. Wel is de voorsprong kleiner geworden.
22 April 2022
Certis

Aangeboden door Certis

Quickdown blijkt redder in nood tegen groot onkruid

Akkerbouwer Reynold Ypma uit Arum kampte vorig jaar met een lastig probleem op een van zijn pootgoedpercelen. Door nat weer voor aanvang van het pootwerk kon hij de ruim aanwezige kamille niet goed bestrijden. Teeltadviseur Jan Koelmans reikte een pasklare oplossing aan: Quickdown als redder in nood.
6 April 2022
pootgoed

Analyse Aardappelen

Pootgoednotering extreem vroeg gestopt dit seizoen

De handel in vrij pootgoed is dit seizoen erg vroeg gestopt. Althans als we uitgaan van de pootgoednotering op de beurs in Middenmeer. Sinds week 12 staat er bij Bintje, Spunta en Agria geen handel op het bord.
4 April 2022
aardappelen pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport loopt nog steeds voor op vorig jaar

De export van pootgoed loopt dit seizoen tot en met februari voor op vorig jaar. Vooral een aantal Afrikaanse en Europese landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. De export van consumptieaardappelen steekt daar schril tegen af. Daarvan valt de uitvoer niet helemaal mee.
22 Maart 2022
aardappelen pootgoed export zakken

Analyse Aardappelen

Export pootgoed verloopt stroef in Europa

Er heerst veel onzekerheid over de export van pootgoed binnen Europa. De afzet wordt bemoeilijkt door hoge transportkosten en het is onzeker hoeveel pootgoed geëxporteerd kan worden richting Oost-Europa. Er lijkt daarnaast weinig extra vraag te komen dit seizoen.
16 Maart 2022
Stoller

Aangeboden door Stoller Europe

Stoller Technologie in teelt uien en aardappelen

Stoller Europe produceert en distribueert plantvoedingsmiddelen op basis van een uitgebreide en diepgaande kennis van de plantenfysiologie. Door een toenemende vraag naar geïntegreerde teeltmaatregelen neemt de vraag naar oplossingen toe op basis van andere technieken en inzichten.
4 Maart 2022
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Nieuws Aardappelen

Hogere prognoseprijs HZPC, aardappeltelers voorzichtig

HZPC Holland heeft een prognoseprijs voor pootaardappelen van de oogst 2021 gepresenteerd die €3,10 per 100 kilo hoger ligt dan die van het jaar ervoor. Het handelshuis geeft aan de pootgoedprijzen de weg naar herstel hebben ingezet. Al zijn Europese aardappeltelers terughoudend in het bestellen van pootgoed.
3 Maart 2022
pootgoed export

Analyse Aardappelen

Afrika trekt de kar op de pootgoedmarkt

De Nederlandse pootgoedexport loopt tot en met januari nog steeds voor op vorig jaar. Vooral de Afrikaanse landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. Volgen de Europese landen die zelfde lijn?
21 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden