RIVM

grond melkveebedrijf

Nieuws Stikstofdossier

Brabantse CDA en VVD twijfelen aan RIVM

De Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vrijdag 11 oktober vergaderd over het advies van de commissie Remkes. Honderden boeren waren, soms met de trekker, naar het provinciehuis gekomen. Het deed denken aan juli 2017. In dat jaar werd het Brabantse stikstofbeleid aangescherpt.
11 Oktober 2019
financieel rekenen euro rekenmachine winst

Nieuws Stikstof

Stikstofclaim: schade voor boer verhalen op overheid

Agrarische ondernemers die te maken krijgen met de door het kabinet aangekondigde stikstofmaatregelen, kunnen de schade eventueel op de overheid gaan verhalen. De nieuwe Stichting Stikstofclaim wil zich hiervoor gaan inzetten.
8 Oktober 2019
rechtspraak rechtbank zitting vonnis

Nieuws Stikstofdossier

Mesdagfonds eist inzage in stikstofberekening

Stichting Mesdag Zuivelfonds vermoed dat er fouten zitten in het model waarmee het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de stikstofuitstoot berekend en eist daarom inzage in de berekening. Omdat het RIVM hier niet aan wil meewerken, daagt Mesdagfonds de instantie nu voor de rechter.
23 September 2019
mest Agrifoto drijfmest

Achtergrond Ammoniak

Meningen blijven verdeeld in ammoniakdossier

Het wordt langzamerhand een soap, waarbij dezelfde spelers steeds weer tegenover elkaar staan. Het gaat dan om Jan Cees Vogelaar van Mesdagfonds, wetenschapper Jaap Hanekamp en onderzoeksjournalist Geesje Rotgers tegenover Ado van Pul van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en consorten.
7 Februari 2019
stal melkveebedrijf koeien koeienstal

Achtergrond Landbouwemissies

De lucht is schoon, maar niet schoon genoeg?

De luchtkwaliteit is een veelbesproken onderwerp dat alle Nederlanders aangaat. Hoewel soms de indruk leeft dat de lucht steeds meer vervuild raakt, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn.
1 Februari 2019
mest Agrifoto mestopslag

Analyse Stalemissies

Een nadere verklaring van het ammoniakgat

Er is veel te doen om het zogenaamde 'ammoniakgat', waarbij de gemeten ammoniakconcentraties in de lucht hoger zijn, dan de berekende concentraties. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft een onderzoek laten doen en dat levert interessante inzichten op.
18 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox