Aardappelexport

aardappelen Engeland verenigd koninkrijk

Achtergrond Aardappelen

Minder aardappelen in Engeland door hoge kosten

De roerige tijden op de wereldvoedselmarkt kunnen op korte termijn leiden tot een krimp in het aardappelareaal in het Verenigd Koninkrijk (VK). De teeltkosten zijn enorm gestegen, de vraag naar aardappelen is erg wisselend en de prijs blijft maar zo zo. De teelt van granen en oliehoudende zaden is daardoor voor boeren een stuk interessanter geworden.
13 Juni 2022
pootgoed agria schaap

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport blijft nipt voorlopen

De Nederlandse pootgoedsector heeft in april zijn voorsprong in de export ten opzichte van vorig seizoen verder uitgebouwd. De verschillen tussen de continenten die eerder dit voorjaar ontstonden zijn niet gewijzigd. De export van consumptie- en industrieaardappelen loopt iets achter op vorig seizoen.
23 Mei 2022
aardappelen opkomst

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt even in niemandsland

Waar de afgelopen weken flinke stappen omhoog gemaakt zijn in de aardappelmarkt lijkt deze nu een pas op de plaats te maken. Vanmorgen noteerde Belgapom €25 met als opmerking dat het een stabiele markt is. De markt voelt in balans en zou nieuwe impulsen nodig hebben om een volgende stap te maken. Deze impulsen ontbreken op dit moment.
13 Mei 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Belgen trendsetter op leger wordende aardappelmarkt

De afgelopen week is de aardappelmarkt in een stroomversnelling geraakt. Waar het in de periode maart en april moeizaam ging aangaande de prijsvorming lijkt met het afwikkelen van het april termijncontract in week 17 de markt vleugels te hebben gekregen.
6 Mei 2022
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

De wereldwijde aardappelsector heeft de gevolgen van het coronavirus wereldwijd van zich afgeschud. Dat kan worden geconcludeerd door te kijken naar het afgezet volume in 2021. Qua afzet van aardappelproducten kunnen we binnen sommige segmenten zelfs spreken van een record. Ondanks dat verwerkers ervaren zijn geworden in crisismanagement is de toekomst onzeker. De oorlog in Oekraïne, gestegen transport- en productiekosten en het wegvallen van de Russische markt. Wat betekent dit voor de verwerkende sector én de teler? In deze analyse lees je er alles over.
1 April 2022
aardappelen pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport loopt nog steeds voor op vorig jaar

De export van pootgoed loopt dit seizoen tot en met februari voor op vorig jaar. Vooral een aantal Afrikaanse en Europese landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. De export van consumptieaardappelen steekt daar schril tegen af. Daarvan valt de uitvoer niet helemaal mee.
22 Maart 2022
rusland McDonalds

Analyse Aardappelen

Russische markt groot gemis voor aardappelsector

Al voor de invasie van Oekraïne heeft Rusland veel frites en andere aardappelproducten geïmporteerd. Nederlandse exporteurs deden goede zaken met het land. Ook tafelaardappelen zijn meer de grens over gegaan. Met het sluiten van veel fastfoodketens zien de cijfers er de komende periode heel anders uit.
21 Maart 2022
aardappelen pootgoed export zakken

Nieuws Aardappelen

Afrika goed aan de markt voor Nederlands pootgoed

De eerste exportcijfers dit seizoen van pootgoed zijn bekend gemaakt. Afrika springt valt in positieve zin op met een terwijl landen in Azië juist minder Nederlands pootgoed afnamen. Wat betekent dat voor de totale export tot nu toe?
24 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox