Stallenbouw

nieuwbouw Stallenbouw

Nieuws Stikstof

Is emissie-arme stal route naar vergunningsputje?

Veehouders die een vergunning aanvragen voor een emissie-arme stal en vervolgens te maken krijgen met een rechtszaak daartegen, lopen groot risico om vergunningloos achter te blijven.
15 April 2022
veehouderij oude schuur

Nieuws Noord-Brabant

Geen stalaanpassing afbouwende veehouders

Veehouders in Noord-Brabant die op termijn gaan stoppen, hoeven hun stallen tot 2028 niet aan te passen, als het aan het college van Gedeputeerde Staten (GS) ligt. De veehouders die doorgaan hebben tot 2024 de tijd om hun stallen aan te passen zodat die voldoen aan de stikstofregels van de provincie.
25 November 2021
varkenshouderij luchtwasser

Nieuws veehouderij

Stalsubsidieregeling is weer open

Stallenbouwers en veehouders krijgen een kleine drie maanden de tijd om zich aan te melden voor de derde ronde van de Subsidiemodule brongerichte verduurzaming stal- en managementmaatregelen (Sbv). De aanmelding is vandaag (22 november) geopend en sluit op 14 februari 2022.
22 November 2021
veevoer melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Subsidie

Subsidieregeling stalinnovaties aangepast

De subsidieregeling voor de ontwikkeling van stalinnovaties is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aangepast. Er is deze ronde €25 miljoen beschikbaar.
10 Februari 2021
financieel euro valuta biljetten

Nieuws Subsidie

Noord-Brabant steekt extra geld in lege stallen

Staleigenaren uit de provincie Noord-Brabant kunnen nog tot eind 2019 aanspraak maken op de regeling VABImpuls. Recent hebben de Gedeputeerde Staten namelijk besloten om deze regeling te verlengen. Het stelt tevens een aanvullend bedrag van €500.000 beschikbaar.
27 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox