Suiker Unie

suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Veel suikerbieten zitten nog in de grond

Suikerbieten voor de late leveringen worden momenteel nog maar mondjesmaat gerooid. De oorzaak zijn de aanhoudende natte weersomstandigheden. Suiker Unie schrijft dat 39% nog in de grond zit en dat het tarragehalte toeneemt.
20 November 2019
suikerbieten bietenoogst

Inside Akkerbouw

LLB-handel heeft bodem in zicht

In 2 maanden tijd heeft de handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Suiker Unie een flinke prijsval doorgemaakt. Dat is het gevolg van veel aanbod en een minimale vraag. De sector staat in een iets positiever licht, maar de bietentelers hebben hun keuze gemaakt.
19 November 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Suikergehalte in bieten relatief hoog

Het suikergehalte in de bieten lijkt dit seizoen relatief hoog te zijn, meldt Suiker Unie in een persbericht. Daarentegen meldt de organisatie dat de wortelopbrengst iets lager zal uitkomen dan eerder werd verwacht.
26 September 2019
suikerbieten bietenverwerking

Nieuws Start bietencampagne

Suiker Unie heeft meer bieten nodig in 2020

Suiker Unie heeft meer suikerbieten nodig voor oogst 2020. Het bedrijf heeft het toewijzingspercentage verhoogd. Bovendien meldt Suiker Unie bekend dat de komende bietencampagne 2019 begint op 6 september in Dinteloord. Op 10 september wordt de verwerking van de bieten gestart in Vierverlaten. 
21 Augustus 2019
akkerbouw droogte suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Kan de suikerbiet zich nog herstellen na de hitte?

De hitte en droogte van de afgelopen periode hebben de bietenteelt niet ongemoeid gelaten. Suiker Unie verwacht dan ook grote opbrengstverschillen tussen de percelen én regio's: van amper 60 ton in Oost-Nederland tot 100 ton in de Flevopolder.
31 Juli 2019

BB TV Dirk de Lugt

'Zoals we nu bieten telen, willen we het niet'

De jonge suikerbietengewassen worden geteisterd door insectenvraat. Het is een direct gevolg van het verbod op de zaadcoating met neonicotinoïden. De sector klopt aan bij minister Schouten en vraagt haar de gevolgen met eigen ogen te zien. 'Zoals we nu bieten telen, dat willen we niet', zegt Dirk de Lugt, voorzitter van Cosun.
2 Mei 2019
suikerbieten bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Opkomende suikerbieten hebben het zwaar

Suiker Unie heeft de gemiddelde zaaidatum berekend, gezien in veel regio's de 100% bereikt is. De zaaidatum ligt dit seizoen 2 dagen later dan het gemiddelde. Ondertussen hebben jonge bietenplantjes het zwaar te verduren, met name door droogte en vreterij van insecten.
24 April 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Cosun haalt bakzeil in bietentoerisme

Naast de malaise op de suikermarkt, en de in het verlengde daarvan lage bietenprijs, is het onderwerp 'bietentoerisme' de afgelopen maanden veelbesproken. De raad van beheer van Cosun heeft de regeling opnieuw geëvalueerd en op details aangepast.
5 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox