Troonrede

willem-alexander Maxima Prinsjesdag

Nieuws Troonrede

'Perspectief voor boeren, maar ook woningbouw'

Toekomstperspectief voor boeren is belangijk, maar het kabinet wil ook perspectief bieden aan infrastructuur, economie en woningbouw. Dat blijkt uit de vandaag uitgesproken Troonrede. 
21 September 2021
Koning Willem Alexander

Nieuws Prinsjesdag 2020

Koning: stikstofaanpak voor gezonde landbouw

Koning Willem-Alexander heeft in zijn Troonrede kort specifiek stilgestaan bij de landbouw. Daarbij ging het over de €5 miljard die het kabinet ter beschikking heeft gesteld voor de stikstofaanpak. 'Het is nodig voor een gezonde en innovatieve toekomst van de Nederlandse landbouwsector, die ook in tijden van crisis zorgt voor een betrouwbare voedselvoorziening.'
15 September 2020
koning

Nieuws Prinsjesdag 2019

Koning heeft mondjesmaat aandacht voor landbouw

Nederland moet in 2050 klimaatneutraal zijn, zo stelt koning Willem-Alexander dinsdag 17 september in de troonrede. 'Dit vraagt om verdere verduurzaming van de landbouwsector.' Behoudens deze opmerking was er tamelijk weinig aandacht voor boeren.
17 September 2019
financieel euro biljetten

Analyse Miljoenennota

Landbouwbudget: wie krijgt wat?

Voor het eerst in jaren werd de landbouwsector genoemd in de troonrede. Daarnaast kreeg het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zelfs een apart hoofdstuk in de Miljoenennota. Wat betekenen de plannen voor de boeren, en hoe wordt het budget precies verdeeld?
19 September 2018
koning willem-alexander

Nieuws Prinsjesdag

Koning waardeert boeren in troonrede

Tijdens het uitspreken van de troonrede had koning Willem-Alexander expliciet aandacht voor landbouwsector. Zo sprak hij zijn waardering uit voor de Nederlandse boeren die soms in moeilijke omstandigheden verkeren.
18 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief