Turkije

Boerenbusiness

Nieuws Europa

900 miljoen voor landbouw kandidaat-lidstaten EU

De Europese Commissie trekt meer dan €900 miljoen uit voor de landbouw en plattelandsontwikkeling in Albanië, Noord Macedonië, Servië en Turkije. Dit gebeurt onder de vlag van het IPARD-programma en wordt besteed in de jaren 2021 tot en met 2027.
23 Maart 2022
Lira

Opinie Joost Derks

Liracrash: zijn smartphones nieuwe goud?

In de financiële wereld speelt goud al eeuwenlang de rol van veilige haven in onzekere tijden. Na de enorme daling van de lira lijken onder meer smartphones die rol over te nemen in Turkije.
25 November 2021
valuta Lira Turkije

Opinie Joost Derks

Hoe verjaagt Turkije het inflatiespook?

Terwijl de Europese Unie worstelt met een lage inflatie, ligt die in Turkije veel te hoog. Echter, zolang de centrale bank niet de vrije hand krijgt, zet de glijvlucht van de lira door.
8 Maart 2019
financieel euro

Opinie Johan Geeroms

Agrarische sector moet op Turkije en Egypte letten

Vergeet de waan van de dag en kijk naar de toekomst, want wat staat ons te wachten? Onlangs zag ik wat opmerkelijke toekomstcijfers die de multinationale bankengroep Standard Chartered publiceerde. Deze gingen onder meer over de stand van zaken van de wereldeconomie in 2030.
31 Januari 2019
export uien uienexport

Inside Uien

Turkije heeft snel uien nodig

Turkije meldt woensdag 16 januari tijdelijk de importheffing op uien op te heffen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de hoge uienprijs in het land. Kan het land interessant zijn voor Nederlandse exporteurs?
16 Januari 2019
valuta Lira Turkije

Nieuws Turkije

Hoe staat het met de lira-crisis?

Het lijkt wat rustiger in de crisis rondom de Turkse lira. Echter, Turkije heeft de financiële markten er nog niet van overtuigd dat het land het inflatieprobleem duurzaam wil aanpakken. Dat meldt Business Insider.
24 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox