Varkensstapel

varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Verenigde Staten twisten over welzijnsregels varkens

Binnen de Verenigde Staten is een twist ontstaan over de eisen die de individuele staten mogen opleggen aan de verkoop van landbouwproducten. Zo komt er in de Amerikaanse staat Californië wetgeving aan om de verkoop van varkensvlees, kalfsvlees en eieren die niet voldoen aan bepaalde welzijnsregels te verbieden. Bij de federale regering in Washington is nu een wet ingediend om de mogelijkheden in te perken voor individuele staten om de verkoop van agrarische producten te reguleren.
8 Augustus 2023
varkensvlees

Analyse Varkens

Britten produceren flink minder varkensvlees

De varkensvleesproductie in het Verenigd Koninkrijk is flink gedaald. Een verdere daling ligt bovendien in verschiet, gezien de krimp in de zeugenstapel. Toch is het nog maar zeer de vraag of dit de Europese exportkansen vergroot, want de Britten struinen op de wereldmarkt naar extra aanvoer.  
31 Juli 2023
rabobank

Nieuws Varkens

Varkenshouder is winnaar van de prijsrally

Volgens de Rabobank staat de varkensmarkt er nog  altijd zeer krap voor. In een nieuw rapport concludeert de bank dat de productie van varkensvlees in alle Europese kernmarkten daalt. Voor alsnog lijken de hogere prijzen vooral ten gunste van varkenshouders. 
26 Juli 2023
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkens

Europese varkensstapel daalt met 5,2%

De Europese varkensstapel is in 2022 stevig gedaald vergeleken met het jaar ervoor, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de Europese Unie. Binnen de Europese kernmarkten daalden vooral het aantal varkens in Duitsland en Denemarken. Daarnaast valt het op dat de Nederlandse varkensstapel een stuk minder hard daalt dan het Nederlandse slachtcijfer.
6 Juli 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Fors minder varkens geslacht in Europese Unie

In de eerste drie maanden van 2023 zijn in Europa een stuk minder varkens geslacht dan het jaar ervoor. Opvallend is dat het slachtcijfer vergeleken met dezelfde periode in 2022 in bijna alle landen afnam. Ook het slachtgewicht is in deze periode flink gedaald.
6 Juli 2023
varkenshouderij varkensstal varkens - agri

Analyse Varkens

Duitse varkenshouders stoppen nog altijd massaal

De daling van het aantal Duitse varkenshouders zet onverminderd door, zo blijkt uit de meest recente census van het Duitse ministerie van Landbouw. Een combinatie van een vergrijzende bevolking en steeds strengere wetgeving op het gebied van dierenwelzijn en een teruglopende export lijken de sector parten te spelen. Deze ongelukkige samenloop van omstandigheden dwingt Duitse slachthuizen tot onorthodoxe nieuwe strategieën.
5 Juli 2023
rundvlees Kalfsvlees

Nieuws Vlees

Lagere omzet, meer winst voor Pali Groep

Vee en vleesbedrijf Paridaans en Liebregts heeft in 2021 een 4,5% lagere omzet geboekt dan in het jaar ervoor. De winst leed er evenwel niet onder. Die verdubbelde in 2021 juist.
18 Januari 2023
biggen

Nieuws Varkens

Duitsland verloor in een jaar 200.000 fokzeugen

De Duitse varkensstapel is in de afgelopen maanden wederom hard geslonken. Daarmee zet de dalende tendens die al een aantal jaar aan de gang is onverminderd door. Dit blijk uit cijfers van de Duitse statistiekdienst Destatis die zich baseren op de telling van 3 november.
22 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden