Varkensstapel

varkens

Nieuws Varkensmarkt

Varkensstapel VS slinkt harder dan verwacht

Het aantal varkens in de Verenigde Staten is in de afgelopen maanden verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA). De Amerikaanse varkensprijs profiteert hiervan.
4 April 2022
varkenshouderij biggen varkens

Nieuws Varkens

Spanjaarden schroeven aantal varkens verder op

De varkensstapel in Spanje blijft stevig groeien, zo blijkt uit de eerste voorlopige cijfers van het Europees Statistisch Bureau (Eurostat). Vooral het aantal gehouden biggen en zeugen is opgelopen.
22 Februari 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Varkensstapel voor eerst sinds 1984 onder elf miljoen

De Nederlandse varkensstapel is in de tweede helft van vorig jaar fors gekrompen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor de eerste keer sinds 1984 duikt het aantal varkens onder de 11 miljoen dieren.
15 Februari 2022
varkens

Nieuws Varkensstapel

Varkensstapel VS krimpt harder dan verwacht

Het aantal varkens in de Verenigde Staten is het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. De krimp is bovendien groter dan verwacht, maar behoeft wel een kanttekening. 
27 December 2021
Denemarken

Nieuws Varkens

Barsten in groeitrend Deense varkensstapel

Hoewel de varkensprijzen al sinds lange tijd onder druk staan voerden Deense varkenshouders de dieraantallen toch telkens wat op. Deze trend lijkt nu gestopt.
22 December 2021
varkens

Nieuws Varkens

Varkensstapel Noordrijn-Westfalen krimpt ook flink

Ook in één van Duitslands belangrijkste varkensprovincies, Noordrijn – Westfalen, is het aantal varkens het afgelopen half jaar flink gekrompen. Dat blijkt uit de resultaten van de diertelling in november dit jaar welke het statistisch bureau van de provincie deze week bekendmaakte.
21 December 2021
Duitsland

Nieuws Varkens

Eerste telling: megakrimp aantal Duitse zeugen

Binnenkort worden de resultaten bekend gemaakt van de Duitse diertelling die jaarlijks in november wordt gehouden. De Duitse deelstaat Baden-Würtemberg maakte in aanloop naar de bekendmaking van de nationale cijfers al de resultaten van de telling in eigen provincie bekend. De forse krimp die wordt opgetekend wordt door de Duits vakbond van varkenshouders (ISN) gezien als teken aan de wand.
14 December 2021
varkens varkensstal

Nieuws Varkens

Minder zeugen in Europa, wel groei in Nederland?

Uit cijfers van statistiekbureau Eurostat blijkt dat het aantal getelde zeugen in de Europese Unie in juni 2021 lager was dan in december 2020. Het kan een eerste aanwijzing zijn voor een krapper varkensaanbod in 2022. Opvallend is de groei van het aantal zeugen in eigen land, dit na de forse krimp in 2020. Hoe zit dat?
8 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief