Verenigde Staten

melkveebedrijf Verenigde Staten

Achtergrond Melk

Margeverzekering helpt driekwart melkers in VS

Waar in Europa veel melkveehouders zuchtten onder de druk van hoge voerprijzen, voelden Amerikaanse melkveehouders zich het afgelopen jaar veel rustiger. Dankzij het Dairy Margin Coverage-programma.
7 Januari 2022
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Varkens

Biden: 'Zonder concurrentie geen eerlijk kapitalisme'

Al enige tijd liggen de vleesprijzen in de Verenigde Staten op een hoog niveau en boeken de grote vleesbedrijven miljarden winst. Tegelijkertijd blijven de prijzen voor veehouders achter. Al meermaals uitte de Amerikaanse president Joe Biden zijn ongenoegen over de gang van zaken.
5 Januari 2022
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkaanvoer Verenigde Staten kiest geen richting

Nadat de melkaanvoer in de Verenigde Staten over de eerste acht maanden van dit jaar flink groeide weten de productiecijfers over de afgelopen drie maanden geen richting meer te kiezen. In november bevond de productie zich op ongeveer het zelfde niveau als in november 2020.
22 December 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking room

Analyse Roomkaas

Tekort aan roomkaas in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is een tekort aan roomkaas ontstaan, waardoor veel Amerikanen geen cheesecake voor Kerst kunnen bakken. Een cyberaanval op de grootste roomkaasfabrikant van het land heeft de productie ernstig onder druk gezet. Los daarvan waren roomkaasproducenten in de Verenigde Staten al aan het worstelen om de voorraad op peil te houden.
21 December 2021
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Inside Grond

Prijs landbouwgrond in de VS explodeert

De waarde van landbouwgrond in de Verenigde Staten (VS) steeg in de afgelopen vijftig jaar niet zo hard als nu. Grondverkopen in de Corn Belt zetten de toon. Voor goede productieve grond worden recordprijzen betaald, soms zelfs meer dan $8.000 per hectare.
24 November 2021
export containers

Inside Logistiek

Hoe de landbouwlogistiek in de VS hapert en stokt

De logistieke problemen in de Verenigde Staten stapelen zich op. De export van agrarische goederen heeft grote vertraging opgelopen en er zijn weinig signalen dat de situatie op korte termijn wordt opgelost. Tegelijkertijd begint ook de import van onder meer medicijnen een veevoer te knellen. Wat is er precies aan de hand en welk geschut trekt de Biden-regering uit de kast om uit deze crisis te komen? 
24 November 2021
melk zuivel melkveebedrijf

Inside Melk

Ook de melkproductie in Verenigde Staten verkrapt

Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) realiseerden eerder dit jaar imposante groeicijfers. Deze groei is nu echter geheel tot stilstand gekomen. Afgelopen zomer kon de groeiende melkproductie in het land de krimp in overige werelddelen nog compenseren, maar die tijd is nu voorbij.
23 November 2021
Lambweston

Inside Aardappelen

Fritesexport VS groeit, maar niet in alle markten

De export van diepgevroren aardappelproducten van de Verenigde Staten (VS) is in het derde kwartaal 2021 met 30% ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar eerder. Dat maakte brancheorganisatie Potatoes USA afgelopen week bekend. Maar niet op alle markten weten de Amerikanen aandeel te veroveren.
23 November 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox