Verenigde Staten

aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Chauffeurstekort probleem voor Amerikaanse telers

In de Verenigde Staten is het tekort aan vrachtwagenchauffeurs groot. Er is gebrek aan 80.000 chauffeurs en dat aantal kan in de komende tien jaar verdubbelen. Een groot probleem, onder meer voor aardappeltelers in de staat Maine. Zij hebben moeite hun grote oogst weg te krijgen.
17 November 2021
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten oogsten

Inside Aardappelen

Hitte kost Amerikaanse aardappelteler tonnen

De aardappeloogst in de Verenigde Staten valt kleiner uit dan vorig seizoen. De VS stevent daarmee af op de kleinste oogst sinds 2013, zo blijkt uit de opbrengstraming van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA).
17 November 2021
Schoffelen biologisch erwten

Achtergrond Biologisch

Wil de consument wel meer biologische landbouw?

Het uitbreiden van het areaal biologische landbouw is een van de speerpunten in het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. In de Verenigde Staten is er in het landbouwbeleid weinig aandacht voor biologische landbouw. Gek genoeg geeft de Amerikaanse consument meer uit aan biologische producten dan de Europese.
16 November 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Proef hogere slachtsnelheid varkens Verenigde Staten

Een negental varkensslachthuizen in de Verenigde Staten mogen op proef-basis hun slachtsnelheid weer verhogen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) besloten.
12 November 2021
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Politiek Landbouwbeleid

Witte Huis trekt ten strijde tegen Farm to Fork

De 'Farm to Fork'-strategie zorgt voor flink wat reuring en niet alleen binnen de Europese Unie. Op wereldniveau begint zich een tweestrijd af te tekenen tussen de benadering van het landbouwbeleid van de EU en de bijna tegengestelde aanpak van de VS.
26 Oktober 2021
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Hogere inflatie en lagere economische groei

De Chinese economie groeit nauwelijks en de Amerikaanse economie is nadrukkelijk vertraagd in het derde kwartaal. Het ondernemersvertrouwen in de eurozone verzwakt verder in oktober. De stijging van de Duitse producentenprijzen is de hoogste sinds 1974, terwijl de Nederlandse consument minder optimistisch is. Maar de aandelenbeurzen vinden het allemaal wel goed zo. 
22 Oktober 2021
aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Krimpende oogst VS brengt fabrieken in het nauw

Ook in de Verenigde Staten zijn aardappeltelers volop bezig met de aardappeloogst, of is deze al afgerond. Nu meer product in de bewaring ligt kan ook een betere inschatting worden gemaakt van de oogstomvang. De nieuwe cijfers wijzen op een verlaging. Wat betekent dit voor het totaal?
11 Oktober 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Amerikaan eet minder aardappelen in coronajaar

Amerikanen hebben in seizoen 2020/21 minder aardappelen geconsumeerd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een studie van Potatoes USA. Hoe groot was de impact van de coronacrisis op de aardappelverkopen precies?
6 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden