Vleesconsumptie

zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Analyse ABN Amro

Foodsector krimpt, pas herstel na 2021

De Nederlandse foodsector krimpt dit jaar met 4% als gevolg van de coronacrisis. Dit komt niet alleen door vraaguitval van de horeca, maar ook door het wegvallen van export. Foodbedrijven die leveren aan supermarkten en online winkels maken daarentegen een flinke groei door. Een volledig herstel van de foodsector wordt pas na 2021 verwacht.
4 September 2020
china varkensvlees

Achtergrond China

Zijn vleesvervangers in China in opkomst?

De Chinese regering wil de gemiddelde vleesconsumptie van het land halveren. Hiermee kan de CO2-uitstoot sterk verminderd worden. Plantaardige vleesvervangers kunnen een oplossing bieden, hoe staat die situatie er inmiddels voor?
13 Augustus 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Varkens

Brussel: vleesconsumptie zet dalende trend in

De Europese Commissie verwacht dat de varkensvleesproductie over 2020 gaat toenemen. Dit in tegenstelling tot de productie van andere soorten vlees. De vleesconsumptie zal naar verwachting dalen, maar de export neemt verder toe.
27 Juli 2020
supermarkt varkensvlees Duitsland vleesconsumptie

Nieuws Vleessector

Duitse landbouwminister vindt vlees te goedkoop

Julia Klöckner, de Duitse minister van landbouw, heeft aangegeven dat de vleesprijs in Duitsland volgens haar te laag is. Ze benadrukt dat vlees geen luxeproduct hoeft te worden, maar de huidige positie als goedkoop bijproduct voor dagelijkse consumptie is volgens haar niet reëel en houdbaar.
6 Juli 2020
varkensvlees barbecue

Nieuws Varkens

Duitsers laten varkensvlees vaker links liggen

In Duitsland waren de verkoopvolumes van varkensvlees in 2019 een stuk lager dan in 2018. Ook de productie van varkensvlees is gedaald in 2019. Dit is gebleken uit de analyse van het Agriculture and Horticulture Development Board (ADHB).
11 Maart 2020
varkensvlees barbecue

Nieuws Vleesconsumptie

Nederlanders aten in 2018 weer meer vlees

De vleesconsumptie in Nederland is in het jaar 2018 gestegen naar 77,2 kilo per persoon, zo blijkt een nieuw onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier. Het maakt dat voor het eerst in 10 jaar weer een stijging zichtbaar is.
24 September 2019
stop

Nieuws STAF

Website op zwart na foute cijfers over vlees

Stichting Agri Facts (STAF) meldt dat True Food Price Coalition de website, waarop een poster met foute cijfers over de vleesproductie stond, op 'zwart' heeft gezet. STAF stelde de milieuberekeningen van de organisatie afgelopen week al aan de kaak.
11 Maart 2019
varkensvlees barbecue

Nieuws Visie COV

Vleesloze week is vooral plantaardige promoweek

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) vindt de 'Week zonder Vlees', die maandag 11 maart van is gestart, geen maatschappelijk initiatief meer.
11 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief