Vorst

Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Heerlijk schaatsweer, maar vergeet aardappelen niet

Tijdens strenge vorstperiodes vragen aardappelen in bewaring altijd extra aandacht. Ze mogen niet te koud worden, maar hebben óók frisse lucht nodig. Ook is er een grote kans op condensvorming in de bewaring en kan condens op de luiken en luikenbediening bevriezen.
10 Februari 2021
winter sneeuw

Nieuws Weer

Sneeuw ontregelt het land, maar niet de boeren

Veel delen van Nederland werden zondag bedolven onder een sneeuwdek dat, gecombineerd met hevige wind, soms voor flinke sneeuwduinen zorgde. Tot grote problemen voor de agrarische sector kwam het vooralsnog niet. De melk kon worden opgehaald en boeren en loonwerkers zijn vooral druk met sneeuwschuiven.
8 Februari 2021
mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 21

Maïs en voederbieten last van schade

De laatste week hebben gewassen op verschillende percelen schade opgelopen door vorst- of stuifschade. Ook in de Boerenbusiness Ruwvoertour is dit terug te zien. Er is overigens wel verschil in schade bij de deelnemers.
21 Mei 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel ruggen

Nieuws Weer

Nieuwe nachtvorstgolf baart boer zorgen

Aan het einde van de week wordt in een groot aantal Europese landen opnieuw stevige nachtvorst verwacht. In Nederland wordt het ook koud, al lijkt het hier mee te gaan vallen. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Polen kan de temperatuur flink gaan dalen.
1 Mei 2019
winter sneeuw

Inside Aardappelen

Canada: duizenden hectares niet geoogst

In Canada kunnen duizenden hectares aardappelen, vanwege vorst, niet geoogst worden. In de provincie Manitoba kan maar liefst 8% niet geoogst worden. De aardappelopbrengsten in de Verenigde Staten (VS) pakken echter wel hoger uit.
19 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox