Zuid-Korea

slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Export

Nederlands rundvlees mag weer naar Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft de invoerbeperkingen op rundvlees uit een aantal lidstaten van de Europese Unie opgeheven. Dit maakt dat Nederland voor het eerst in bijna 20 jaar weer rundvlees naar het land kan exporteren, zo zegt de Europese Commissie vrijdag 27 september.
27 September 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

'Afrikaanse varkenspest komt China duur te staan'

Uit cijfers van een Chinese professor blijkt dat de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China al tot meer dan $140 miljard aan directe verliezen heeft geleid. Daarnaast is de varkensprijs in het land afgelopen weken opnieuw gestegen.
26 September 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest breidt rap uit in Zuid-Korea

De veterinaire autoriteiten in Zuid-Korea schrijven dat er een tweede uitbraak van Afrikaanse varkenspest is geconstateerd in het land. De verwachting vanuit de overheid is echter dat het daar niet bij blijft. Daarnaast breidt het virus zich ook op de Filipijnen verder uit.
23 September 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest duikt op in Zuid-Korea

Na China, Vietnam en de Filipijnen is ook Zuid-Korea getroffen door een uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Op een bedrijf met 4.000 varkens in de stad Paju is dinsdag 17 september een uitbraak vastgesteld.
17 September 2019
export haven Scheepvaart

Inside Varkens

Minder varkensvlees naar Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar minder varkensvlees geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name de import van varkensvlees uit België, het Verenigd Koninkrijk en Australië is behoorlijk afgenomen. Hebben de Nederlandse exporteurs hiervan geprofiteerd?
6 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox