Emigratie

koeien australie

Inside Grond

Beste grasland Australië kost maximaal €10.000

De lage grondprijs en de geringe regeldruk maken Australië een aantrekkelijk land voor akkerbouwers én veehouders. Het productiefste grasland van Australië ligt langs de zuidoostkust en kost zeker niet meer dan €10.000 per hectare. Banken financieren doorgaans minder dan 50% van de totale aankoopsom van melkveehouderijen.
7 December 2020
Boerenbusiness

Nieuws Emigratie

Buitenland blijft trekken voor Nederlandse boer

Agrarische ondernemers die overwegen te emigreren, zetten deze plannen veelal door. De meeste boeren die nu de knoop doorhakken, lopen al langer met emigratieplannen rond. De stikstofproblematiek heeft hier deels mee te maken, al heeft de atmosfeer omtrent stikstof de animo voor emigratie verder aangewakkerd.
20 April 2020
canada

Achtergrond Emigratie

Gebrek aan opvolging opent deuren in Canada

Ook in Canada is het gebrek aan opvolgers een probleem in de agrarische sector, al biedt dit wel kansen voor nieuwkomers in de beschermde melkveehouderijsector.
14 September 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Denemarken beregening

Nieuws Emigratie

Meer akkerbouwers zoeken grond buiten Nederland

De interesse om grond en/of bedrijven in het buitenland te kopen, is bij de akkerbouwers aangewakkerd. Het vaak om de akkerbouwers die buiten Nederland een behoorlijke slag in de schaalvergroting kunnen maken. Daarbij is vooral een land als Denemarken in trek.
13 Februari 2019
varkenshouderij Denemarken

Achtergrond Emigratie

Emigratie trekt aan door grond- en fosfaatprijs

Door de hoge fosfaat- en grondprijzen is er meer interesse in emigratie. Nu het geld voor de fosfaatrechten geïnd kan worden, blijft het niet alleen bij interesse. Dat bleek eveneens op de informatieavonden van Interfarms over emigratie.
17 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox