Producentenorganisatie

Boerenbusiness

Nieuws Aardappelen

NAV gestart met oprichten Producenten Organisatie

De Nederlanse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft besloten een Producenten Organisatie op te richten. De erkenning voor de producentenvereniging wordt aangevraagd bij het ministerie. De NAV roept op tot aansluiting van telers.
7 Oktober 2019
rechtspraak rechtzaak

Interview Maria Litjens

Aardappeltelers mogen meer marktmacht creëren

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond praat over het oprichten van een producentenorganisatie (PO) voor aardappeltelers. Maar is dat wettelijk gezien wel mogelijk op een schaal die ook daadwerkelijk invloed heeft? Boerenbusiness vraagt het aan Maria Litjens, die zelfstandig juridisch landbouwkundig consultant is.
9 Juli 2019
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

NAV wil aardappeltelers opnieuw bundelen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) hoopt middels het oprichten van een producentenorganisatie betere contractvoorwaarden af te kunnen dwingen voor de telers van fritesaardappelen. Het onderzoekt al langer de mogelijkheden om een producentenorganisatie op te richten voor de sector. Daarin zet het nu een volgende stap, zo schrijft het.
3 Juni 2019
euro valuta biljetten

Nieuws Landbouwbeleid

Schouten: 'Meer macht voor de boer'

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gaat er werk van maken boeren en tuinders meer macht in de keten te geven. Dat zegt ze in een interview met het Financieele Dagblad. Na de zogenaamde 'status quo', mogen de primaire producenten afspraken maken en samen optrekken tegen oneerlijke handelspraktijken.
13 Mei 2019
financieel euro

Nieuws Subsidies

133 miljoen euro voor producentenorganisaties

De telers die zich verenigen voor de afzet van hun groenten en fruit kunnen op lucratieve subsidies rekenen. De Gemeenschappelijke Marktordening (GMO) Groenten en Fruit betaalt in totaal namelijk €133 miljoen uit aan 9 Nederlandse producentenorganisaties (verspreid over 5 jaar).
23 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden