Biogas

energie biogas

Nieuws Energie

Biogas als alternatief voor elektrische voertuigen

Bio-LNG moet een alternatief voor diesel vormen voor zware voertuigen en in de logistiek. Dat vinden het Duitse energiebedrijf Liqvis en EnviTec Biogas. Beide bedrijven hebben daarom een overeenkomst gesloten voor de productie en levering van bio-LNG (vloeibaar gas), zo maakte de bedrijven vorige bekend. Vanaf oktober 2022 kan er bij de tankstations van Liqvis bio-LNG getankt worden.
2 Juni 2021
aardappelen windenergie windturbine windmolen energie

Nieuws Energie

Pact handelsplatformen in groencertificaten

LTO Bedrijven en energieadviesbureau Waltmans hebben per 1 januari de handelsplatformen NLgroen, MEGAwind en Energie van Boeren samengevoegd in NLgroen BV. Dat maakten de bedrijven 2 februari in een persbericht bekend. Beide ondernemingen nemen een belang van 50% in NLgroen.
3 Februari 2021
windenergie tulpen melkveebedrijf koeien weidegang nederland flevoland

Nieuws Energie

Bijna 50% energie uit hernieuwbare bron

Gisteren (20 april) werd bijna 50% van de totale energieproductie geleverd door windmolens, zonnepanelen en biomassacentrales, waaronder mestvergisters. Dat blijkt uit cijfers van www.energieopwek.nl.
21 April 2020
Groningen biogas

Nieuws Energie

Opschalen productie biogas vergt stabiel mestaanbod

In mestverwerking komen steeds meer initiatieven van de grond. Ook komen er telkens nieuwe projecten bij, voor bijvoorbeeld de productie van biogas. Daarbij helpt een stabiel mestaanbod, maar of dit kan worden gerealiseerd is in het hedendaagse tijdsgewricht maar de vraag. 
21 April 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox