Zuiveltermijnmarkt

financieel beurs

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

DLV Advies bemiddelt niet meer voor de melktermijnmarktdiensten van de Belgische Milk Trading Company (MTC). De website van de MTC zelf is bovendien niet meer in de lucht en moederbedrijf United Expert in Beringen reageert niet op vragen over de melktermijnmarkt. Het is aardig stil rond het vastleggen van de melkprijs op de termijnmarkt.
26 Maart 2024
financieel grafiek beurs

Nieuws Melk

Vermogen MTC over 2022 in de min, accountant twijfelt

De Milk Trading Company (MTC) heeft 2022 naar eigen zeggen hoopvoller afgesloten dan waarmee het jaar was begonnen. Toch zijn de resultaten niet goed. Zowel het bedrijfsresultaat als het eigen vermogen waren eind 2022 negatief en de accountant durft niet in te staan voor de correctheid van een aantal posten op de jaarrekening.
19 Juli 2023
melk zuivel melken

Nieuws melk

MTC boekt af op roerige bijeenkomst

De Belgisch/Nederlandse Milk Trading Company (MTC) heeft eind vorige week het boekjaar 2021 afgesloten met een groot verlies. Het gebeurde op een roerige bijeenkomst in Tilburg, waarbij ook een groot deel van het bestuur terugtrad.
20 Juni 2022
Boerenbusiness

Achtergrond EEX

Termijnmarkt EEX hint op langdurig hoge zuivelprijs

Afgaande op de termijnmarkt voor boter, magere melkpoeder en weipoeder van de EEX in Leipzig, blijven de zuivelprijzen tot en met juli/augustus van dit jaar op een hoog niveau staan. Dat is tenminste de verwachting. Voor daarna worden handelaren onzekerder.
22 Maart 2022
financieel grafiek beurs

Nieuws Melk

Leden MTC moeten kiezen na tonnen bijstorten

De oplopende liquiditeitsproblemen bij de leden van termijnmarktcoöperatie MTC (Milk Trading Company) zorgen voor dito spanningen binnen de organisatie. Diverse leden hebben voor tonnen moeten bijstorten en staren naar de bodem van hun kas. Ze vragen zich af wat verstandig is om te doen: eruit stappen en het verlies nemen, of blijven en hopen op betere tijden.
19 Maart 2022
financieel beurs

Nieuws Melk

Zuivelfutures nemen wereldwijd een hoge vlucht

De zuivelmarkt reageert iets rustiger op onder meer de oorlog in Oekraïne dan de graanmarkt. De prijzen gaan dus ook iets langzamer omhoog. Toch worden ook hier de producten gestaag duurder, naar niveau's die tot voor kort voor onmogelijk waren gehouden. De termijnmarkt leidt daarbij het sentiment.
9 Maart 2022
financieel euro

Nieuws melk

Belgische melkveehouders hekelen verliezen van MTC

Enkele tientallen Belgische leden van termijnmarktcoöperatie MTC wil dat een andere koers wordt gevaren. Ze hebben al 17 cent per kilo melk in waarborg moeten storten en vrezen grote verliezen, omdat volgens hen te risicovol wordt ondernomen. Directeur Dirk Coucke weerspreekt dat, maar bevestigt dat MTC flink op verlies staat.
18 Februari 2022
DOC Kaas

Inside Melk

DMK wil in 2022 vaste melkprijs testen bij DOC

DMK wil volgend jaar onderzoeken of ook aan de leden van DOC Kaas de optie kan worden aangeboden om een deel van de melkprijs vast te klikken. Dit meldt de onderneming desgevraagd. In Duitsland is sinds november de proeffase voorbij en kan ieder lid meedoen.
8 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden