Koolzaadolie

koolzaad

Analyse Koolzaad

Kan teelt van koolzaad in Nederland weer opbloeien?

Het prijsniveau van koolzaad is nog altijd ongekend hoog en dat lijkt het komende seizoen ook zo te blijven. Een groot tekort aan plantaardige oliën in Europa dreigt met de oorlog in Oekraïne, maar hoe staat het eigenlijk met de teelt in Nederland. Heeft koolzaad in ons land toekomstperspectief?
11 April 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

Plantaardige oliën blijven duur door het grote tekort

Van het frituren van frites en het mengen van saladedressings tot de productie van biodiesel. Plantaardige oliën zijn veelzijdig in gebruik. Niet vreemd dus dat de vraag ernaar zo groot is. Lastige weersomstandigheden hebben de productie van de belangrijkste grondstoffen voor plantaardige oliën echter stevig verminderd.
24 Januari 2022
koolzaad

Nieuws Granen

Na prijsdip krabbelt koolzaadprijs langzaam op

De prijs van koolzaad heeft records aan elkaar geregen dit jaar. Een fors gekrompen areaal in Europa, lagere opbrengsten en een desastreus slechte oogst in Canada zijn allemaal ingrediënten die meespelen. Na een flinke afwaardering krabbelt de koers begin december weer op.
6 December 2021
soja - agri

Nieuws Energie

'Verplichte biodiesel leidt tot dure levensmiddelen'

De American Bakers Association, die onder meer enkele van de grootste producenten van bakkerijproducten in de Verenigde Staten vertegenwoordigd, roept de Amerikaanse regering op om de ambities op het gebied van biobrandstoffen af te zwakken. Die brandstof, gemaakt van gewassen, drijft de voedselprijzen op, volgens de organisatie.
4 Augustus 2021
koolzaad oogsten

Inside Granen en grondstof

Goede opbrengst verwacht van oliehoudende zaden

De opbrengst van oliehoudende zaden in de EU neemt toe in 2021 ten opzichte van een jaar eerder. De opbrengst van sojabonen en zonnebloempitten lijkt zelfs records te breken. Ook de koolzaadoogst valt groter uit dan de afgelopen 2 jaar.
4 Augustus 2021
koolzaad

Nieuws Granen & Grondstof

Extra soja-invoer door coronacrisis

Door de coronacrisis is de vraag naar biobrandstoffen fors gedaald waardoor het aanbod koolzaadschroot met 7% afnam. Dit is gedeeltelijk gecompenseerd door extra invoer van sojabonenmeel-en schroot, meldt de Europese Commissie.
7 Juli 2020
koolzaad oogsten

Inside Granen & Grondstof

Prijs koolzaad hoogste in 3 jaar

Al sinds het najaar is de prijs van koolzaad bezig met een enorme opmars. Op de termijnmarkt Matif steeg de koers sinds eind oktober met 10%. Het prijsniveau is 13,5% hoger dan een jaar eerder. Dit is het hoogste niveau in 3 jaar tijd.
6 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden